ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

free counters

NEW!!!! Τελευταίο τεύχος ΣΕΙΡΗΝΑΣ 05-04-2010

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Μεικτές Ε.Π.Σ. Γρεβενών - Ε.Π.Σ. Κοζάνης φωτορεπορτάζ

Δεν τα κατάφεραν οι Παίδες των Γρεβενών και αποκλείστηκαν απ’ τους προκριματικούς.


 Με πολλές ελλείψεις αγωνίστηκε η ομάδα του Δημήτρη Μπόλη.


 ΄Εχασε όπως και στην Κοζάνη στις καθυστερήσεις του αγώνα.

 Η ατυχία στο απόγειό της.

 ΄Ισως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, αν ακυρωνόταν το γκολ με το οποίο προηγήθηκαν οι Κοζανίτες.

 Καθαρά κοντρόλαρε την μπάλα με το χέρι ο Κυριακίδης. Το είδαν όλοι εκτός απ’ το διαιτητή.

 Οι νέοι κυριολεκτικά πετούσαν μες στη βροχή.

 Απουσίαζαν για διάφορους λόγους: Τσακστάρας, Τζιαμπίρης, Δημητριάδης, Πουταχίδης, Δημόπουλος, ενώ ο Κοτζατίσογλου αγωνίστηκε για 20 λεπτά, παρόλο που ήταν άρρωστος.

 Συντριπτική νίκη αν αναλογιστεί κανείς, ότι η Κοζάνη για πρώτη αποκλείστηκε απ’ τους προκριματικούς.

 Σε πελάγη ευτυχίας ο Κοσματόπουλος, γελούσαν και τα’ αυτιά του.

 ΄Εχουμε μεγάλη ομάδα, είπε κάποιος της Ε.Π.Σ. Γρεβενών. Αφού τους έχουμε προπονημένους, απάντησε ο πάντα ετοιμόλογος Ταχαμάτα.

 Βέβαια η νίκη ήρθε γιατί κάποιος του Δ.Σ. απουσίαζε. Φαίνεται ότι είναι γουρλής.

 Παραλίγο να βάλει αλλαγή και τον Παλπάνη ο Χρήστος.

 Παρόλο που τραυματίστηκε περίμενε υπομονετικά μέσα στη βροχή να πανηγυρίσει ο Πόντιος.

 ΄Ολη η Α.Ε.Π. στο γήπεδο. Απόλαυσαν τους παιχταράδες τους.


 Μετά από τέτοια νίκη και να μην έχουμε κέρασμα;

 Καψοκοζάνη, τι παθαίνεις πάντα, αναφώνησε ο Βαζελοσάκης!!!

 Το σεμινάριο για σωστό κράτημα της ομπρέλας, απέτυχε παταγωδώς.

 2 γκολ ο Καραγιάννης και άλλα 5 έχασε. Σπαϊρους είσαι;

 Στο γήπεδο και ο τεχνικός του Πυρσού, παρέα με τον αρχιδιαιτητή.

 Και κάποιον «ειδήμονα» στη Θεσσαλονίκη, να περιμένει στο ακουστικό του.

 Την επόμενη Τετάρτη, βολτούλα και ψαράκι στα Γιάννενα.

 Οι γκαντέμηδες αποκλείονται απ’ την αποστολή.


Μετά τη νίκη ο Τάχι, μούσκεμα πλέον, ψήλωσε 10 πόντους...
Φώτης Μπαζάκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΡΗΝΙ, ΓΡΕΒΕΝΑ, Greece
fbazakas@yahoo.gr

Fotis Bazakas

view source print?

view source print?

Posts & Comments stat..

Αναγνώστες

ΑΡΧΕΙΟ BLOG

ΣΕΙΡΗΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ

Αθλητικός Όμιλος

Μεγάλου Σειρηνίου

«ΣΕΙΡΗΝΑ»

1992-2009. Ένας κύκλος 17ετών έκλεισε (;)

Ο Αθλητικός Όμιλος Μεγάλου Σειρηνίου «ΣΕΙΡΗΝΑ» ιδρύθηκε ως σωματείο το 1967. Η επίσημη αγωνιστική δράση της ομάδας χωρίζετε σε 3 περιόδους: 1972-1978, 1982-1991 και 1992-2009.

Δεκαετίες ‘70 και ‘80

Την πρώτη περίοδο (1972-1978) η Σειρήνα έπαιξε στην τότε ΕΠΣ Βορειοδυτικής Μακεδονίας κάνοντας μεγάλη πορεία με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ΄ Κατηγορίας –αήττητη- το 1974.

Η δεύτερη περίοδος αρχίζει από το 1982, στη νέα ΕΠΣ Γρεβενών μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’80 όταν η ομάδα έπεσε σε παρακμή κυρίως λόγω της αποχώρησης πολλών παιχτών οι περισσότεροι από τους οποίους μετανάστευσαν στη Γερμανία. Έτσι η Σειρήνα παρά τις προσπάθειες των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών (Κώστας Κόκκινος, Φώτης Φαρμάκης, Μήτσιος Βάιος κ.ά.) βρέθηκε το 1991 στη Β’ Κατηγορία.

Ποδοσφαιρομάνα

Κύριο χαρακτηριστικό αυτών των 2 δεκαετιών είναι η ανάδειξη σπουδαίων ποδοσφαιριστών. Αρκετοί από αυτούς έπαιξαν στις μεγάλες κατηγορίες των εθνικών πρωταθλημάτων: Γιώργος Βαζάκας, Γιώργος Κουκουτσέλας, Βαγγέλης Μπόζιαρης, Γιώργος Κούσκορας, Στέργιος Κιούρκας ή έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο γρεβενιώτικο ποδόσφαιρο με την συμμετοχή τους στον Πυρσό: Φώτης Φαρμάκης, Σταύρος Ελευθεριάδης, Κώστας Μπόζιαρης, Μπάμπης Μπόζιαρης και αρκετοί άλλοι.

1992-2009

Με την είσοδο της δεκαετίας του ’90 η Σειρήνα μπήκε στην τρίτη και σημαντικότερη περίοδο όπου πρωταγωνιστούσε στα πρωταθλήματα της Α’ ερασιτεχνικής (1 πρωτάθλημα το 1999, 1 κύπελο το 2002, 3 τελικοί κυπέλου και πλασάρισμα σχεδόν κάθε χρόνο στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος).

Την περίοδο αυτή οι παίχτες που αναδείχθηκαν και έπαιξαν ή παίζουν σε μεγάλες κατηγορίες ή στον Πυρσό είναι οι: Δημήτρης Τσιάτσιος, Γιάννης Κουκουτσέλας, Αντώνης και Γιάννης Ισαακίδης, Σαράντης Μπαλντούμης, Βαγγέλης Καλαμπούκας, Δημήτρης Καρεπίδης, Γιώργος Ασλανίδης, Γιώργος Τσιάτσιος, Παναγιώτης Κουκουτσέλας και οι Σούλης Φαλτάκας, Γιάννης Ίττης.

Παρόλο που η ομάδα αυτά τα χρόνια στηρίχτηκε σε παίχτες από το Σειρήνι πρέπει να αναγνωρίσουμε και τη μεγάλη προσφορά ποδοσφαιριστών που ήρθαν και έγραψαν τη δική τους ιστορία στη Σειρήνα. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Αντώνης Γκρισπάνης, Βασίλης Μπατακόιας, Χάρης Ιορδανίδης, Γιώργος Ταμπακάκος, Χρήστος Αναστασίου, Νίκος Τόλης, Γιώργος Μιχόπουλος, Σαράντης Γρίδας.

Οι δύο σημαντικότεροι συντελεστές αυτής της μεγάλης πορείας της Σειρήνας αυτών των 15 ετών ήταν οι δύο προπονητές της, ο Κώστας Σαΐτης, που κάθισε στο πάγκο για 7 ολόκληρα χρόνια και ο Γιώργος Κούσκορας που τον διαδέχτηκε για άλλα 7 χρόνια! Και οι δύο λάτρεις του επιθετικού ποδοσφαίρου συνέβαλαν στο να θεωρείται η Σειρήνα από τους φιλάθλους του Νομού μας ως μία από τις ομάδες που παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Φυσικά τεράστια ήταν η συμβολή των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών όπως και των διοικητικών παραγόντων που παρείχαν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα.

Από δω και πέρα η ομάδα πρέπει να συνεχίσει το δρόμο της συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα. Οι υπεύθυνοι της ομάδας πρέπει να λάβουν υπόψη ότι τα παιδιά στο χωριό λιγοστεύουν και ότι σήμερα οι νέοι δε μαθαίνουν ποδόσφαιρο στις αλάνες αλλά στις οργανωμένες «Ακαδημίες».

Με τη βοήθεια όλων των φιλάθλων του χωριού η Σειρήνα θα τα καταφέρει.