ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

free counters

NEW!!!! Τελευταίο τεύχος ΣΕΙΡΗΝΑΣ 05-04-2010

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Δ.Α.Κ.ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Οι χαμένες ευκαιρίες και οι νέες προκλήσεις

 Με αφορμή την πολύ ενθαρρυντική και πειστική φετινή παρουσία της ομάδας του Πυρσού Γρεβενών στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, επικαιροποιήθηκε τον τελευταίο καιρό και η συζήτηση για το δημοτικό στάδιο της πόλης, η κατάσταση του οποίου δεν κολακεύει ούτε την πόλη ούτε την ομάδα-σύμβολο των Γρεβενών.
       Η αλήθεια είναι ότι η σύγκριση του σταδίου μας με τα αντίστοιχα των περισσοτέρων από τους συναγωνιστές στο πρωτάθλημα προκαλεί συναισθήματα θλίψης στο Γρεβενιώτη φίλαθλο που κατακλύζει όλα τα γήπεδα στα οποία ο Πυρσός αγωνίζεται εκτός έδρας. Έχει λοιπόν νομίζω μια δικαιολογημένη αγανάκτηση και αναζητά ευθύνες.
Φυσικά η εύκολη λύση είναι αυτές οι αντιδράσεις να κατευθύνονται στους καθ'ύλην αρμόδιους για το Δ.Α.Κ.Γρεβενών, δηλαδή τη δημοτική αρχή.
Δεν μπορώ να τους αδικήσω, όταν αισθάνονται έτσι. ¨Όμως ταυτόχρονα δεν έχω και καμιά διάθεση να κάνω δίκη προθέσεων έναντι του οποιουδήποτε.
Δεν πρόκειται να αδικήσω κανέναν και προπάντων να αμφισβητήσω την διάθεση των εκάστοτε διοικούντων το Δήμο Γρεβενών να προσφέρουν στον τόπο και επομένως να βρουν λύση και στο θέμα αυτό.
Το πρόβλημα έχει διαστάσεις και προσεγγίσεις που θα μπορούσαν να ξεφύγουν από αφορισμούς και αναζητήσεις ευθυνών και να μπουν στο κανάλι των καινούριων ευκαιριών που μπορούν να παρουσιαστούν. Δεν ωφελεί με άλλα λόγια να ψάξουμε για το τι έφταιξε, άλλα για το τι μπορούμε να μελετήσουμε, να αναζητήσουμε και να δημιουργήσουμε.
Δε θα μπω λοιπόν στη φιλολογία για τις χαμένες ευκαιρίες, ούτε για τις λανθασμένες επιλογές, αφού αυτό που μας αφορά νομίζω είναι να επιδιώξουμε τη αναγκαία συναίνεση των φορέων που μπορούν να διαπιστώσουν την κατάσταση και να συνεργαστούν για το έργο της ανεύρεσης των πόρων που θα κάνουν το όραμα της ανακατασκευής του γηπέδου ωφέλιμη πράξη.
Και αυτή η συνεργασία νομίζω είναι το μυστικό της ιστορίας. Δεν είχαμε στο παρελθόν, απώτερο και πρόσφατο, το απαραίτητο για τις περιστάσεις συμφωνημένο θεσμικό πλαίσιο συζήτησης για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Είναι ανάγκη να αφήσουμε στην άκρη τις οποιεσδήποτε διαφορετικές προσεγγίσεις και να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι. Δήμος, Νομαρχία, Βουλευτής του Νομού, πρέπει να δώσουν από κοινού τη μάχη, με τη συμπαράσταση βέβαια των αθλητικών φορέων της πόλης, προεξάρχουσας της ομάδας-βιτρίνα των Γρεβενών, του Πυρσού Γρεβενών, η διοίκηση του οποίου έχει να προσφέρει πολλά στην προώθηση επίλυσης, αφού διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και τις σωστές σχέσεις με διοικούντες άλλων ομάδων που τα κατάφεραν να έχουν γήπεδα με σωστές προδιαγραφές.
Αυτό που θέλω να τονίσω εν κατακλείδι είναι ότι η πολιτική βούληση να ανακαινιστεί το Δ.Α.Κ.Γρεβενών, υπαρκτή για όλους τους τοπικούς άρχοντες -το επιβεβαιώνω με βάση τη θητεία μου στο Δ.Σ. της Π.Α.Ε. Πυρσός- πρέπει να συνοδευτεί και από μια συγκεκριμένη συναπόφαση να δούμε όλοι μαζί τον τρόπο που θα μας οδηγήσει στην ευκταία λύση.

                        Μενέλαος Παπαϊωάννου         
Αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε. Πυρσός Γρεβενών

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΡΗΝΙ, ΓΡΕΒΕΝΑ, Greece
fbazakas@yahoo.gr

Fotis Bazakas

view source print?

view source print?

Posts & Comments stat..

Αναγνώστες

ΑΡΧΕΙΟ BLOG

ΣΕΙΡΗΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ

Αθλητικός Όμιλος

Μεγάλου Σειρηνίου

«ΣΕΙΡΗΝΑ»

1992-2009. Ένας κύκλος 17ετών έκλεισε (;)

Ο Αθλητικός Όμιλος Μεγάλου Σειρηνίου «ΣΕΙΡΗΝΑ» ιδρύθηκε ως σωματείο το 1967. Η επίσημη αγωνιστική δράση της ομάδας χωρίζετε σε 3 περιόδους: 1972-1978, 1982-1991 και 1992-2009.

Δεκαετίες ‘70 και ‘80

Την πρώτη περίοδο (1972-1978) η Σειρήνα έπαιξε στην τότε ΕΠΣ Βορειοδυτικής Μακεδονίας κάνοντας μεγάλη πορεία με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ΄ Κατηγορίας –αήττητη- το 1974.

Η δεύτερη περίοδος αρχίζει από το 1982, στη νέα ΕΠΣ Γρεβενών μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’80 όταν η ομάδα έπεσε σε παρακμή κυρίως λόγω της αποχώρησης πολλών παιχτών οι περισσότεροι από τους οποίους μετανάστευσαν στη Γερμανία. Έτσι η Σειρήνα παρά τις προσπάθειες των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών (Κώστας Κόκκινος, Φώτης Φαρμάκης, Μήτσιος Βάιος κ.ά.) βρέθηκε το 1991 στη Β’ Κατηγορία.

Ποδοσφαιρομάνα

Κύριο χαρακτηριστικό αυτών των 2 δεκαετιών είναι η ανάδειξη σπουδαίων ποδοσφαιριστών. Αρκετοί από αυτούς έπαιξαν στις μεγάλες κατηγορίες των εθνικών πρωταθλημάτων: Γιώργος Βαζάκας, Γιώργος Κουκουτσέλας, Βαγγέλης Μπόζιαρης, Γιώργος Κούσκορας, Στέργιος Κιούρκας ή έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο γρεβενιώτικο ποδόσφαιρο με την συμμετοχή τους στον Πυρσό: Φώτης Φαρμάκης, Σταύρος Ελευθεριάδης, Κώστας Μπόζιαρης, Μπάμπης Μπόζιαρης και αρκετοί άλλοι.

1992-2009

Με την είσοδο της δεκαετίας του ’90 η Σειρήνα μπήκε στην τρίτη και σημαντικότερη περίοδο όπου πρωταγωνιστούσε στα πρωταθλήματα της Α’ ερασιτεχνικής (1 πρωτάθλημα το 1999, 1 κύπελο το 2002, 3 τελικοί κυπέλου και πλασάρισμα σχεδόν κάθε χρόνο στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος).

Την περίοδο αυτή οι παίχτες που αναδείχθηκαν και έπαιξαν ή παίζουν σε μεγάλες κατηγορίες ή στον Πυρσό είναι οι: Δημήτρης Τσιάτσιος, Γιάννης Κουκουτσέλας, Αντώνης και Γιάννης Ισαακίδης, Σαράντης Μπαλντούμης, Βαγγέλης Καλαμπούκας, Δημήτρης Καρεπίδης, Γιώργος Ασλανίδης, Γιώργος Τσιάτσιος, Παναγιώτης Κουκουτσέλας και οι Σούλης Φαλτάκας, Γιάννης Ίττης.

Παρόλο που η ομάδα αυτά τα χρόνια στηρίχτηκε σε παίχτες από το Σειρήνι πρέπει να αναγνωρίσουμε και τη μεγάλη προσφορά ποδοσφαιριστών που ήρθαν και έγραψαν τη δική τους ιστορία στη Σειρήνα. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Αντώνης Γκρισπάνης, Βασίλης Μπατακόιας, Χάρης Ιορδανίδης, Γιώργος Ταμπακάκος, Χρήστος Αναστασίου, Νίκος Τόλης, Γιώργος Μιχόπουλος, Σαράντης Γρίδας.

Οι δύο σημαντικότεροι συντελεστές αυτής της μεγάλης πορείας της Σειρήνας αυτών των 15 ετών ήταν οι δύο προπονητές της, ο Κώστας Σαΐτης, που κάθισε στο πάγκο για 7 ολόκληρα χρόνια και ο Γιώργος Κούσκορας που τον διαδέχτηκε για άλλα 7 χρόνια! Και οι δύο λάτρεις του επιθετικού ποδοσφαίρου συνέβαλαν στο να θεωρείται η Σειρήνα από τους φιλάθλους του Νομού μας ως μία από τις ομάδες που παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Φυσικά τεράστια ήταν η συμβολή των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών όπως και των διοικητικών παραγόντων που παρείχαν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα.

Από δω και πέρα η ομάδα πρέπει να συνεχίσει το δρόμο της συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα. Οι υπεύθυνοι της ομάδας πρέπει να λάβουν υπόψη ότι τα παιδιά στο χωριό λιγοστεύουν και ότι σήμερα οι νέοι δε μαθαίνουν ποδόσφαιρο στις αλάνες αλλά στις οργανωμένες «Ακαδημίες».

Με τη βοήθεια όλων των φιλάθλων του χωριού η Σειρήνα θα τα καταφέρει.