ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

free counters

NEW!!!! Τελευταίο τεύχος ΣΕΙΡΗΝΑΣ 05-04-2010

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Μακεδονικός - Πυρσός 0-0


21η Αγωνιστική
TEΤΑΡΤΗ: 3 Φεβρουαρίου 2010, ΓΗΠΕΔΟ: ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ, ΩΡΑ: 15:00μ.μ.


Μακεδονικός -  Πυρσός Γρεβενών 0-0 (0-0)

Όλα τα μοιράστηκαν Μακεδονικός και Πυρσός σ’ ένα σχετικά καλό παιχνίδι, ανάμεσα σε δυο ισάξιες ομάδες που κοσμούν με την παρουσία τους την κατηγορία. Στο α΄ ημίχρονο καθολική υπεροχή είχε ο Πυρσός με τρεις πολύ καλές ευκαιρίες ν’ ανοίξει το σκορ και δεν απειλήθηκε καθόλου απ’ το Μακεδονικό. Κι ενώ το β΄ημίχρονο άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους, αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Γεωργιάδης και ο Πυρσός αποκτούσε σοβαρό πλεονέκτημα, μετά από 3 λεπτά αποβλήθηκε και ο Στουρνάρας. ΄Ετσι ο Μακεδονικός ισορρόπησε και είχε ελαφριά υπεροχή. Με τις δυο ομάδες να προσέχουν τα νώτα τους, με λίγες ευκαιρίες, ο αγώνας τελείωσε ισόπαλος χωρίς τέρματα, ένα αποτέλεσμα που θεωρείται δίκαιο.




11΄- Μεγάλη ευκαιρία για τον Πυρσό, όταν ο Γκαρόζης έβγαλε σέντρα ακριβείας από δεξιά, πετάχτηκε ο Τζιώρας, έπιασε την κεφαλιά από τα 3 μ. που δεν βρήκε στόχο.


17΄- ΄Εξοχα συνδυάστηκαν οι παίχτες του Πυρσού, η μπάλα κατέληξε στον Μπανούση που έστρωσε στο Νάιντο, το δυνατό σουτ του οποίου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, πέρασε άουτ.

19΄- Ο Γεωργίου εκμεταλλεύτηκε λάθος του Τέλλου, μπήκε μόνος στην περιοχή, πλάσαρε όμως άουτ και χάθηκε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί ο Πυρσός στο σκορ.

38΄- Πρώτη επίσκεψη του Μακεδονικού στην περιοχή του Σουμουλίδη, όταν ο Πλατάκης πάσαρε στον Ανδρεάδη που σούταρε άουτ.


76΄- Ο Γεωργίου έστρωσε στο Δουλκερίδη, που σούταρε δυνατά από ευνοϊκή θέση και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

78΄- Σουτ του Πλατάκη μπλόκαρε σταθερά ο Σουμουλίδης.

87΄- Κόρνερ εκτέλεσε ο Πλατάκης, κεφαλιά του Τέλλου από κοντά, απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Σουμουλίδης.


Μέτρια η διατησία των: Σιμεωνίδη (Πιερίας), Φιρινίδη (Πιερίας) και Τσαμπαζάκη (Κιλκίς)


Κόκκινες κάρτες: Γεωργιάδης, Στουρνάρας


Κίτρινες κάρτες: Σουμουλίδης, Δουλκερίδης, Γεωργίου, Σερέτης, Νάιντος, Χατζής, Μπρέγκου


ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Μακεδονικός (Γιώργος Ακριτόπουλος): Χατζημηνάς, Παϊζάνος, Τέλλος, Αποστολίδης, Γεωργιάδης, Μπουλγουράς (70΄Χασάνογλου), Μπλιθικιώτης, Μπρέγκου (62΄Ροκαβίνας), Χασομέρης, Πλατάκης, Ανδρεάδης (86΄Παντελιάδης)


Πυρσός Γρεβενών (Ανδρέας Παντζιαράς): Σουμουλίδης, Σερέτης, Στουρνάρας, Νάιντος, Χατζής (80΄Αλεξανδρής), Γκαρόζης (83΄Βελώνης), Δουλκερίδης, Τζιώρας, Γεωργίου, Μπανούσης (55΄Γιακάκογλου), Κάλφας


Φώτης Μπαζάκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΡΗΝΙ, ΓΡΕΒΕΝΑ, Greece
fbazakas@yahoo.gr

Fotis Bazakas

view source print?

view source print?

Posts & Comments stat..

Αναγνώστες

ΑΡΧΕΙΟ BLOG

ΣΕΙΡΗΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ

Αθλητικός Όμιλος

Μεγάλου Σειρηνίου

«ΣΕΙΡΗΝΑ»

1992-2009. Ένας κύκλος 17ετών έκλεισε (;)

Ο Αθλητικός Όμιλος Μεγάλου Σειρηνίου «ΣΕΙΡΗΝΑ» ιδρύθηκε ως σωματείο το 1967. Η επίσημη αγωνιστική δράση της ομάδας χωρίζετε σε 3 περιόδους: 1972-1978, 1982-1991 και 1992-2009.

Δεκαετίες ‘70 και ‘80

Την πρώτη περίοδο (1972-1978) η Σειρήνα έπαιξε στην τότε ΕΠΣ Βορειοδυτικής Μακεδονίας κάνοντας μεγάλη πορεία με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ΄ Κατηγορίας –αήττητη- το 1974.

Η δεύτερη περίοδος αρχίζει από το 1982, στη νέα ΕΠΣ Γρεβενών μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’80 όταν η ομάδα έπεσε σε παρακμή κυρίως λόγω της αποχώρησης πολλών παιχτών οι περισσότεροι από τους οποίους μετανάστευσαν στη Γερμανία. Έτσι η Σειρήνα παρά τις προσπάθειες των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών (Κώστας Κόκκινος, Φώτης Φαρμάκης, Μήτσιος Βάιος κ.ά.) βρέθηκε το 1991 στη Β’ Κατηγορία.

Ποδοσφαιρομάνα

Κύριο χαρακτηριστικό αυτών των 2 δεκαετιών είναι η ανάδειξη σπουδαίων ποδοσφαιριστών. Αρκετοί από αυτούς έπαιξαν στις μεγάλες κατηγορίες των εθνικών πρωταθλημάτων: Γιώργος Βαζάκας, Γιώργος Κουκουτσέλας, Βαγγέλης Μπόζιαρης, Γιώργος Κούσκορας, Στέργιος Κιούρκας ή έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο γρεβενιώτικο ποδόσφαιρο με την συμμετοχή τους στον Πυρσό: Φώτης Φαρμάκης, Σταύρος Ελευθεριάδης, Κώστας Μπόζιαρης, Μπάμπης Μπόζιαρης και αρκετοί άλλοι.

1992-2009

Με την είσοδο της δεκαετίας του ’90 η Σειρήνα μπήκε στην τρίτη και σημαντικότερη περίοδο όπου πρωταγωνιστούσε στα πρωταθλήματα της Α’ ερασιτεχνικής (1 πρωτάθλημα το 1999, 1 κύπελο το 2002, 3 τελικοί κυπέλου και πλασάρισμα σχεδόν κάθε χρόνο στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος).

Την περίοδο αυτή οι παίχτες που αναδείχθηκαν και έπαιξαν ή παίζουν σε μεγάλες κατηγορίες ή στον Πυρσό είναι οι: Δημήτρης Τσιάτσιος, Γιάννης Κουκουτσέλας, Αντώνης και Γιάννης Ισαακίδης, Σαράντης Μπαλντούμης, Βαγγέλης Καλαμπούκας, Δημήτρης Καρεπίδης, Γιώργος Ασλανίδης, Γιώργος Τσιάτσιος, Παναγιώτης Κουκουτσέλας και οι Σούλης Φαλτάκας, Γιάννης Ίττης.

Παρόλο που η ομάδα αυτά τα χρόνια στηρίχτηκε σε παίχτες από το Σειρήνι πρέπει να αναγνωρίσουμε και τη μεγάλη προσφορά ποδοσφαιριστών που ήρθαν και έγραψαν τη δική τους ιστορία στη Σειρήνα. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Αντώνης Γκρισπάνης, Βασίλης Μπατακόιας, Χάρης Ιορδανίδης, Γιώργος Ταμπακάκος, Χρήστος Αναστασίου, Νίκος Τόλης, Γιώργος Μιχόπουλος, Σαράντης Γρίδας.

Οι δύο σημαντικότεροι συντελεστές αυτής της μεγάλης πορείας της Σειρήνας αυτών των 15 ετών ήταν οι δύο προπονητές της, ο Κώστας Σαΐτης, που κάθισε στο πάγκο για 7 ολόκληρα χρόνια και ο Γιώργος Κούσκορας που τον διαδέχτηκε για άλλα 7 χρόνια! Και οι δύο λάτρεις του επιθετικού ποδοσφαίρου συνέβαλαν στο να θεωρείται η Σειρήνα από τους φιλάθλους του Νομού μας ως μία από τις ομάδες που παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Φυσικά τεράστια ήταν η συμβολή των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών όπως και των διοικητικών παραγόντων που παρείχαν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα.

Από δω και πέρα η ομάδα πρέπει να συνεχίσει το δρόμο της συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα. Οι υπεύθυνοι της ομάδας πρέπει να λάβουν υπόψη ότι τα παιδιά στο χωριό λιγοστεύουν και ότι σήμερα οι νέοι δε μαθαίνουν ποδόσφαιρο στις αλάνες αλλά στις οργανωμένες «Ακαδημίες».

Με τη βοήθεια όλων των φιλάθλων του χωριού η Σειρήνα θα τα καταφέρει.