ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

free counters

NEW!!!! Τελευταίο τεύχος ΣΕΙΡΗΝΑΣ 05-04-2010

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Ε.Π.Σ. Γρεβενών - Ε.Π.Σ. Κοζάνης (Παίδες) 1-2

Ε.Π.Σ. ΓΡΕΒΕΝΩΝΕ.Π.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ 1-2 (1-1)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΑΙΔΩΝ
Τετάρτη: 10 Φεβρουαρίου 2010

Δεν τα κατάφεραν οι Παίδες των Γρεβενών, αφού η Κοζάνη τους πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα και κέρδισε τον αγώνα στις καθυστερήσεις και πάλι με ένα φοβερό γκολ του Κυριακίδη. Κάτω από συνεχή βροχόπτωση και οι δυο ομάδες φύλαγαν τα νώτα τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν λίγες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες. Ελαφρά υπεροχή είχε η ομάδα της Κοζάνης, αφού οι Γρεβενιώτες αγωνίστηκαν με πολλές ελλείψεις. Στα αρνητικά του αγώνα καταγράφεται το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η Ε.Π.Σ. Κοζάνης, αφού ο Χαϊντούτης πριν πλασάρει, σταμάτησε την μπάλα καθαρά με το χέρι.
14΄- Ο Βιτορίνο εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Μπόζιαρης σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους, έπιασε την κεφαλιά που δεν βρήκε στόχο.
15΄- Εξαιρετική σέντρα του Κυριακίδη, ο Χαϊντούτης κατέβασε την μπάλα καθαρά με το χέρι και από κοντά με πλασέ σημείωσε το 0-1 παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των Γρεβενιωτών.
21΄- Ο Μπόζιαρης εκτέλεσε απευθείας φάουλ και με βολίδα από τα 20 μ. ισοφάρισε σε 1-1.
30΄- Σέντρα του Κυριακίδη και πάλι, κεφαλιά του Δημάκη από καλή θέση πέρασε άουτ.
38΄- Καταπληκτική κάθετη πάσα του Μπόζιαρη στον Λιανό, που από θέση τετ-α-τετ απέτυχε να σκοράρει, αφού πλάσαρε άουτ.
40΄- Η Κοζάνη απάντησε όταν ο Δημάκης έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ το Γεωργιάδη, που πλάσαρε και απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια ο Παπαδόπουλος.

58΄- Ο Χριστούλης μπήκε από δεξιά, έβγαλε τη σέντρα και ο Μπόζιαρης από πλεονεκτική θέση αστόχησε με το κεφάλι.  
56΄- Εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Ιωάννου και πλασέ από πλεονεκτική θέση μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος.
69΄- Δυνατό συρτό σουτ του Ρέββα σε ετοιμότητα ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε σταθερά.

70΄- Κεφαλιά του Μπαγιά απομάκρυνε πάνω στη γραμμή σωτήρια ο Π. Μπόζιαρης.
80+΄- Καταπληκτικό σουτ του Κυριακίδη στο γάμα του ανήμπορου να αντιδράσει Παπαδόπουλου και η Κοζάνη πήρε το διπλό στις καθυστερήσεις.
Μέτρια η διαιτησία των: Μπαλατσούκα, Κατσικογιάννη, Κουράκη (ΕΠΣ Ηπείρου )

Ε.Π.Σ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ (Δημήτρης Μπόλης): Κ. Παπαδόπουλος, Ευθ. Παπακώστας, Γ. Πουρνάρας, Π. Βιτορίνο, Γ. Σούλας, Αθ. Δασταμάνης, Δ. Λιανός (52΄Στ. Μαγιάννης),  Θ. Δημόπουλος (70΄Καλιακάτσιος), Αρ. Χριστούλης, (72΄Παπαγεωργόπουλος), Π. Μπόζιαρης, Χ. Μπαρμπαγιάννης

Ε.Π.Σ. Κοζάνης: Κοκκινίδης, Χαϊντούτης, Τρίχας (52΄Τσέλος), Ματσιγγάρης, Πιλικίδης, Σαμαράς (48΄Τσέλος), Κυριακίδης, Γεωργιάδης, Δημάκης, Παναγιωτίδης (50΄Τσελαλίδης), Ρέββας

Φώτης Μπαζάκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΡΗΝΙ, ΓΡΕΒΕΝΑ, Greece
fbazakas@yahoo.gr

Fotis Bazakas

view source print?

view source print?

Posts & Comments stat..

Αναγνώστες

ΑΡΧΕΙΟ BLOG

ΣΕΙΡΗΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ

Αθλητικός Όμιλος

Μεγάλου Σειρηνίου

«ΣΕΙΡΗΝΑ»

1992-2009. Ένας κύκλος 17ετών έκλεισε (;)

Ο Αθλητικός Όμιλος Μεγάλου Σειρηνίου «ΣΕΙΡΗΝΑ» ιδρύθηκε ως σωματείο το 1967. Η επίσημη αγωνιστική δράση της ομάδας χωρίζετε σε 3 περιόδους: 1972-1978, 1982-1991 και 1992-2009.

Δεκαετίες ‘70 και ‘80

Την πρώτη περίοδο (1972-1978) η Σειρήνα έπαιξε στην τότε ΕΠΣ Βορειοδυτικής Μακεδονίας κάνοντας μεγάλη πορεία με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ΄ Κατηγορίας –αήττητη- το 1974.

Η δεύτερη περίοδος αρχίζει από το 1982, στη νέα ΕΠΣ Γρεβενών μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’80 όταν η ομάδα έπεσε σε παρακμή κυρίως λόγω της αποχώρησης πολλών παιχτών οι περισσότεροι από τους οποίους μετανάστευσαν στη Γερμανία. Έτσι η Σειρήνα παρά τις προσπάθειες των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών (Κώστας Κόκκινος, Φώτης Φαρμάκης, Μήτσιος Βάιος κ.ά.) βρέθηκε το 1991 στη Β’ Κατηγορία.

Ποδοσφαιρομάνα

Κύριο χαρακτηριστικό αυτών των 2 δεκαετιών είναι η ανάδειξη σπουδαίων ποδοσφαιριστών. Αρκετοί από αυτούς έπαιξαν στις μεγάλες κατηγορίες των εθνικών πρωταθλημάτων: Γιώργος Βαζάκας, Γιώργος Κουκουτσέλας, Βαγγέλης Μπόζιαρης, Γιώργος Κούσκορας, Στέργιος Κιούρκας ή έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο γρεβενιώτικο ποδόσφαιρο με την συμμετοχή τους στον Πυρσό: Φώτης Φαρμάκης, Σταύρος Ελευθεριάδης, Κώστας Μπόζιαρης, Μπάμπης Μπόζιαρης και αρκετοί άλλοι.

1992-2009

Με την είσοδο της δεκαετίας του ’90 η Σειρήνα μπήκε στην τρίτη και σημαντικότερη περίοδο όπου πρωταγωνιστούσε στα πρωταθλήματα της Α’ ερασιτεχνικής (1 πρωτάθλημα το 1999, 1 κύπελο το 2002, 3 τελικοί κυπέλου και πλασάρισμα σχεδόν κάθε χρόνο στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος).

Την περίοδο αυτή οι παίχτες που αναδείχθηκαν και έπαιξαν ή παίζουν σε μεγάλες κατηγορίες ή στον Πυρσό είναι οι: Δημήτρης Τσιάτσιος, Γιάννης Κουκουτσέλας, Αντώνης και Γιάννης Ισαακίδης, Σαράντης Μπαλντούμης, Βαγγέλης Καλαμπούκας, Δημήτρης Καρεπίδης, Γιώργος Ασλανίδης, Γιώργος Τσιάτσιος, Παναγιώτης Κουκουτσέλας και οι Σούλης Φαλτάκας, Γιάννης Ίττης.

Παρόλο που η ομάδα αυτά τα χρόνια στηρίχτηκε σε παίχτες από το Σειρήνι πρέπει να αναγνωρίσουμε και τη μεγάλη προσφορά ποδοσφαιριστών που ήρθαν και έγραψαν τη δική τους ιστορία στη Σειρήνα. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Αντώνης Γκρισπάνης, Βασίλης Μπατακόιας, Χάρης Ιορδανίδης, Γιώργος Ταμπακάκος, Χρήστος Αναστασίου, Νίκος Τόλης, Γιώργος Μιχόπουλος, Σαράντης Γρίδας.

Οι δύο σημαντικότεροι συντελεστές αυτής της μεγάλης πορείας της Σειρήνας αυτών των 15 ετών ήταν οι δύο προπονητές της, ο Κώστας Σαΐτης, που κάθισε στο πάγκο για 7 ολόκληρα χρόνια και ο Γιώργος Κούσκορας που τον διαδέχτηκε για άλλα 7 χρόνια! Και οι δύο λάτρεις του επιθετικού ποδοσφαίρου συνέβαλαν στο να θεωρείται η Σειρήνα από τους φιλάθλους του Νομού μας ως μία από τις ομάδες που παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Φυσικά τεράστια ήταν η συμβολή των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών όπως και των διοικητικών παραγόντων που παρείχαν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα.

Από δω και πέρα η ομάδα πρέπει να συνεχίσει το δρόμο της συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα. Οι υπεύθυνοι της ομάδας πρέπει να λάβουν υπόψη ότι τα παιδιά στο χωριό λιγοστεύουν και ότι σήμερα οι νέοι δε μαθαίνουν ποδόσφαιρο στις αλάνες αλλά στις οργανωμένες «Ακαδημίες».

Με τη βοήθεια όλων των φιλάθλων του χωριού η Σειρήνα θα τα καταφέρει.