ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

free counters

NEW!!!! Τελευταίο τεύχος ΣΕΙΡΗΝΑΣ 05-04-2010

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου 14 & 15/11/2009

Τρίτος αγώνας μέσα σε μια βδομάδα για τον Πυρσό με αντίπαλο αυτή τη φορά τη γειτονική Κοζάνη. Ταλαιπωρημένοι από τα συνεχή παιχνίδια και από τις κακές γηπεδικές συνθήκες οι δυο ομάδες, έρχονται αντιμέτωποι μετά από χρόνια σ' ένα κλασικό παιχνίδι.
Η ομάδα της Κοζάνης που έχει  καλή πορεία στο πρωτάθλημα ως τώρα, θα επιδιώξει να μην χάσει. Αποτελείται από νέους ποδοσφαιριστές και φιλοδοξία του κ. Παπαδόπουλου είναι αρχικά να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία και του χρόνου με την εμπειρία που θα αποκτήσουν κύρια οι νέοι παίχτες, να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Παράλληλα οι Κοζανίτες είναι ανεβασμένοι ψυχολογικά μετά το διπλό στους Νέους Επιβάτες.

Για τον Πυρσό η νίκη είναι μονόδρομος, αν θέλει να παραμείνει σε επαφή με την κορυφή. Η ατυχία και η διαιτησία έβαλαν το χεράκι τους στους δύο τελευταίους αγώνες. Φτωχή η συγκομιδή του ενός βαθμού κι αν λάβουμε υπόψη μας ότι δεν έχουμε κάνει και το ρεπό, απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια και αυτοσυγκέντρωση στη συνέχεια. Ο Γιάννης Μιχαλήτσιος γνωρίζει τις δυσκολίες του αγώνα, αφού σαφώς η Κοζάνη θα παραταχθεί με αμυντικους προσανατολισμούς. Παράλληλα δίνει μεγάλη σημασία στην ψυχολογική και αγωνιστική ανάταση των παιχτών. Την Κυριακή λοιπόν όλοι στο γήπεδο για να πανηγυρίσουμε νικηφόρο αποτέλεσμα. Το πρόγραμμα ευνοεί προς το παρόν τον Πυρσό να κρατηθεί σε απόσταση αναπνοής απ΄' τους πρωτοπόρους.




ΟΜΑΔΕΣ
ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ-ΚΟΖΑΝΗ
ΗΜΕΡΑ
ΓΗΠΕΔΟ
ΩΡΑ
15-11-09
ΔΑΚ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
15.00
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Μανούρας Χ.
ΕΠΣ
Τρικάλων
ΒΟΗΘΟΣ
Παπαγεωργίου Δ.
ΕΠΣ
Θεσσαλίας
ΒΟΗΘΟΣ
Νιώτη Α.
ΕΠΣ
Τρικάλων
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Τζήλος Α.
ΕΠΣ
Λάρισας
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
Καραμανίδης Δ.
ΕΠΣ
Καστοριάς






Οι άλλοι αγώνες της 10ης αγωνιστικής


Ρεπό -Βισαλτιακός
Νίκη Βόλου-Φωκικός
Δόξα Κρανούλας-Εορδαϊκός 2007
Μακεδονικός-Καστοριά
Εθνικός Φιλιπ.-Οδυσσέας Αν. Σερ.
Αναγέννηση Επαν.-Αναγέννηση Γιαν.
Βέροια-ΠΑΟΝΕ
Θερμαϊκός-Τρίκαλα 

 
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον ΚΟΥΚ για το δύσκολο αγώνα που δίνουν τα Γιαννιτσά στην Επανωμή. Το διπλό των Γιαννιτσών συμφέρει και τον Πυρσό, αφού ανακόπτει την πορεία της Επανωμής και θα πλησιάσουμε στην κορυφή.



Δύσκολο αγώνα στην Κατερίνη με αντίπαλο το Βατανιακό δίνει η Α.Ε.Π. Βατολάκκου. Ο Βατανιακός είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας και θέλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Ο Χρήστος Λάλλος προετοίμασε τους παίχτες του και προσπάθησε να τους τονώσει το ηθικό. "Αφήνουμε πίσω μας το παιχνίδι με την Αλεξάνδρεια τόνισε και κοιτάμε μπροστά. ΄Ολος ο κόσμος είδε. ότι εμείς έπρεπε να πάρουμε το παιχνίδι, δυστυχώς όμως ο διαιτητής είχε άλλη γνώμη", τόνισε χαρακτηριστικά. Γεγονός είναι ότι ένα θετικό αποτέλεσμα θα τονώσει το ηθικό των παιχτών της Α.Ε.Π. μετά τα συνεχή ατυχή τελευταία αποτελέσματα.


ΟΜΑΔΕΣ
ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ ΑΜΣ-ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΥ
ΗΜΕΡΑ
ΓΗΠΕΔΟ
ΩΡΑ
15-11-09
Δημ.Στ.Βατανιακού
15.00
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Πανιτσίδης Κ.
ΕΠΣ
Κοζάνης
ΒΟΗΘΟΣ
Ξενακίδης Ι.
ΕΠΣ
Κοζάνης
ΒΟΗΘΟΣ
Τσαμπάζης Χ.
ΕΠΣ
Κοζάνης
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
Παπαντριανταφύλλου Ε.
ΕΠΣ
Κιλκίς




Δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας αγώνα δίνουν τα Γρεβενά Αεράτα, αυτή τη φορά με το Φούφα. Μια ομάδα με καλό ρόστερ και έμπειρους παίχτες, αφού αγωνίζονται επί χρόνια στη Δ΄Εθνική.
Τα προβλήματα διογκώνονται για το Νίκο Μπαλοδήμο. Σίγουρα θα απουσιάσει για μια ακόμη φορά ο Χρήστος Μπαλοδήμος, ενώ ο Σαμαράς θα δοκιμάσει πριν τον αγώνα. Πάντως το ηθικό των παιχτών των Αεράτων είναι αναπτερωμένο μετά από τις δυο νίκες και τις καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί η ομάδα. Το σίγουρο είναι πάντως, ότι ο Νίκος Μπαλοδήμος θα κατεβάσει ξανά επιθετικό σχήμα, αφού σε κάθε αγώνα το προσδοκώμενο αποτέλεσμα για τα Αεράτα είναι η νίκη.


ΟΜΑΔΕΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΦΑΣ-ΓΡΕΒΕΝΑ ΑΕΡΑΤΑ
ΗΜΕΡΑ
ΓΗΠΕΔΟ
ΩΡΑ
15-11-09
ΔΔ Φούφα Μουρικίου
15,00
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Βογιατζής Β.
ΕΠΣ
Μακεδονίας
ΒΟΗΘΟΣ
Αποστολίδης Γ.
ΕΠΣ
Μακεδονίας
ΒΟΗΘΟΣ
Πριτσίνης Γ.
ΕΠΣ
Μακεδονίας
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
Κρίκκης Ι.
ΕΠΣ
Τρικάλων


Οι υπόλοιποι αγώνες του 3ου Ομίλου
8η αγωνιστική
Σιάτιστα–Εθνικός Βατερού
ΕΑΠ-Εθνικός Κατερίνης
Αλεξάνδρεια-Φλώρινα
ΑΕ Ποντίων Κατερίνης-Κάστωρ
Απόλλων Αμμοχωρίου-Νίκη Αγκαθιάς
Νάουσα-Σβορώνος

Στα Μέγαρα εκστρατεύει αυτή τη φορά η Σειρήνα. Τα Μέγαρα ενισχύθηκαν φέτος με καλούς ποδοσφαιριστές και αποτελούν αξιόλογο αντίπαλο για κάθε ομάδα.
΄Ετσι όπως και σε όλα τα παιχνίδια ο τεχνικός Σαράντης Μπαλντούμης, απαιτεί σοβαρότητα και πάθος από τους ποδοσφαιριστές του. Οδηγός είναι η εμφάνιση της ομάδας στην Παλιουριά. "΄Οταν παίζουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα", τόνισε ο Σαράντης Μπαλντούμης. Η νίκη λοιπόν είναι μονόδρομος για τη Σειρήνα, καθώς στη συνέχεια ακολουθούν δύσκολοι αγώνες με την Κοκκινιά, Κτηνοτροφικό και φυσικά το ντέρμπι με τον Καμβουνιακό.


A΄ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ


8η αγωνιστική ΣΑΒΒΑΤΟ: 14-11-2009
Ιτέα- Καρπερό
Δήμητρα- Κιβωτός
Κτηνοτροφικός- Κοκκινιά
Αμυγδαλιά- Αγ. Γεώργιος
Φελλί- Δεσκάτη
Μηλιά- Παλιουριά
Μέγαρο- Σειρήνα


Β΄ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
8η αγωνιστική
Ποντινή- Νεοχώρι
ΑΟ Αμέρου Μηλιάς-Αγ.Θεόδωροι
ΑΕ Κοκκινιάς- Τρικοκιά
ΠΑΣ Γρεβενά- Ελεύθερο
Σύδενδρο- Παλαιοχώρι
Ρεπό Τριφύλι

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΡΗΝΙ, ΓΡΕΒΕΝΑ, Greece
fbazakas@yahoo.gr

Fotis Bazakas

view source print?

view source print?

Posts & Comments stat..

Αναγνώστες

ΑΡΧΕΙΟ BLOG

ΣΕΙΡΗΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ

Αθλητικός Όμιλος

Μεγάλου Σειρηνίου

«ΣΕΙΡΗΝΑ»

1992-2009. Ένας κύκλος 17ετών έκλεισε (;)

Ο Αθλητικός Όμιλος Μεγάλου Σειρηνίου «ΣΕΙΡΗΝΑ» ιδρύθηκε ως σωματείο το 1967. Η επίσημη αγωνιστική δράση της ομάδας χωρίζετε σε 3 περιόδους: 1972-1978, 1982-1991 και 1992-2009.

Δεκαετίες ‘70 και ‘80

Την πρώτη περίοδο (1972-1978) η Σειρήνα έπαιξε στην τότε ΕΠΣ Βορειοδυτικής Μακεδονίας κάνοντας μεγάλη πορεία με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ΄ Κατηγορίας –αήττητη- το 1974.

Η δεύτερη περίοδος αρχίζει από το 1982, στη νέα ΕΠΣ Γρεβενών μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’80 όταν η ομάδα έπεσε σε παρακμή κυρίως λόγω της αποχώρησης πολλών παιχτών οι περισσότεροι από τους οποίους μετανάστευσαν στη Γερμανία. Έτσι η Σειρήνα παρά τις προσπάθειες των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών (Κώστας Κόκκινος, Φώτης Φαρμάκης, Μήτσιος Βάιος κ.ά.) βρέθηκε το 1991 στη Β’ Κατηγορία.

Ποδοσφαιρομάνα

Κύριο χαρακτηριστικό αυτών των 2 δεκαετιών είναι η ανάδειξη σπουδαίων ποδοσφαιριστών. Αρκετοί από αυτούς έπαιξαν στις μεγάλες κατηγορίες των εθνικών πρωταθλημάτων: Γιώργος Βαζάκας, Γιώργος Κουκουτσέλας, Βαγγέλης Μπόζιαρης, Γιώργος Κούσκορας, Στέργιος Κιούρκας ή έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο γρεβενιώτικο ποδόσφαιρο με την συμμετοχή τους στον Πυρσό: Φώτης Φαρμάκης, Σταύρος Ελευθεριάδης, Κώστας Μπόζιαρης, Μπάμπης Μπόζιαρης και αρκετοί άλλοι.

1992-2009

Με την είσοδο της δεκαετίας του ’90 η Σειρήνα μπήκε στην τρίτη και σημαντικότερη περίοδο όπου πρωταγωνιστούσε στα πρωταθλήματα της Α’ ερασιτεχνικής (1 πρωτάθλημα το 1999, 1 κύπελο το 2002, 3 τελικοί κυπέλου και πλασάρισμα σχεδόν κάθε χρόνο στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος).

Την περίοδο αυτή οι παίχτες που αναδείχθηκαν και έπαιξαν ή παίζουν σε μεγάλες κατηγορίες ή στον Πυρσό είναι οι: Δημήτρης Τσιάτσιος, Γιάννης Κουκουτσέλας, Αντώνης και Γιάννης Ισαακίδης, Σαράντης Μπαλντούμης, Βαγγέλης Καλαμπούκας, Δημήτρης Καρεπίδης, Γιώργος Ασλανίδης, Γιώργος Τσιάτσιος, Παναγιώτης Κουκουτσέλας και οι Σούλης Φαλτάκας, Γιάννης Ίττης.

Παρόλο που η ομάδα αυτά τα χρόνια στηρίχτηκε σε παίχτες από το Σειρήνι πρέπει να αναγνωρίσουμε και τη μεγάλη προσφορά ποδοσφαιριστών που ήρθαν και έγραψαν τη δική τους ιστορία στη Σειρήνα. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Αντώνης Γκρισπάνης, Βασίλης Μπατακόιας, Χάρης Ιορδανίδης, Γιώργος Ταμπακάκος, Χρήστος Αναστασίου, Νίκος Τόλης, Γιώργος Μιχόπουλος, Σαράντης Γρίδας.

Οι δύο σημαντικότεροι συντελεστές αυτής της μεγάλης πορείας της Σειρήνας αυτών των 15 ετών ήταν οι δύο προπονητές της, ο Κώστας Σαΐτης, που κάθισε στο πάγκο για 7 ολόκληρα χρόνια και ο Γιώργος Κούσκορας που τον διαδέχτηκε για άλλα 7 χρόνια! Και οι δύο λάτρεις του επιθετικού ποδοσφαίρου συνέβαλαν στο να θεωρείται η Σειρήνα από τους φιλάθλους του Νομού μας ως μία από τις ομάδες που παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Φυσικά τεράστια ήταν η συμβολή των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών όπως και των διοικητικών παραγόντων που παρείχαν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα.

Από δω και πέρα η ομάδα πρέπει να συνεχίσει το δρόμο της συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα. Οι υπεύθυνοι της ομάδας πρέπει να λάβουν υπόψη ότι τα παιδιά στο χωριό λιγοστεύουν και ότι σήμερα οι νέοι δε μαθαίνουν ποδόσφαιρο στις αλάνες αλλά στις οργανωμένες «Ακαδημίες».

Με τη βοήθεια όλων των φιλάθλων του χωριού η Σειρήνα θα τα καταφέρει.