ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

free counters

NEW!!!! Τελευταίο τεύχος ΣΕΙΡΗΝΑΣ 05-04-2010

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Ως πότε θα δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα;


Μέχρι πότε θα ψάχνουμε να βρούμε δικαιολογίες;
Στη Νιγρίτα αποδώσαμε την ήττα στον κακό αγωνιστικό χώρο, λες και ο Βισαλτιακός έπαιζε σε χαλί.
Στην Αναγέννηση Επανομής ρίξαμε το φταίξιμο στην κακή διαιτησία λες και ο διαιτητής πήγε στην Επανομή για να κάψει τον ΠΥΡΣΟ. Τις κακές εμφανίσεις με Θερμαϊκό και Μακεδονικό εντός έδρας τις σκεπάσαμε με τους βαθμούς της νίκης.
Τη νίκη επί του Φωκικού την κάναμε μεγάλη επιτυχία.

Είπαμε ότι η ήττα στη Νίκη Βόλου οφείλεται στην ατυχία γιατί είχαμε και δύο δοκάρια.
Με τα Γιαννιτσά εντός έδρας παίξαμε μπάλα και το μόνο που καταφέραμε ήταν να κλέψουμε την ισοπαλία την τελευταία στιγμή.
Στα Τρίκαλα παίξαμε μπάλα το πρώτο ημίχρονο και καταφέραμε να χάσουμε στις καθυστερήσεις διότι, όπως δηλώθηκε, μας έκλεισε στην περιοχή μας ο διαιτητής.
Με την Κοζάνη, καινούριο αυτό πάλι, είπαμε ότι δεν έχουμε «άστρο». Άμα ψάξουμε, μπορούμε να βρούμε δικαιολογίες και για επόμενα πιθανά ατυχή αποτελέσματα.

Να πούμε ότι φταίνε οι φίλαθλοι που δεν στηρίζουν επαρκώς την ομάδα, οι κακές καιρικές συνθήκες, ότι μάτιασαν τους παίκτες μας και ούτω καθεξής.
Εάν κερδίσουμε τη Βέροια θα πούμε πάλι ότι πάμε για πρωτάθλημα. Θα αναγκαστούν όμως κάποιοι εκ των πραγμάτων να αναλάβουν αργά ή γρήγορα την ευθύνη τόσο των κακών εμφανίσεων όσο και της πενιχρής βαθμολογικής συγκομιδής της ομάδας. Εκτός και αν τους προλάβουν τα γεγονότα και εκδιωχθούν από την ομάδα. Μέχρι τώρα δεν είδα σοβαρή αυτοκριτική. Όλο σε δικαιολογίες ρίχνουμε την αναποτελεσματικότητα και την ανικανότητά μας. Και οι δικαιολογίες δεν τελειώνουν ποτέ. Μόνο που λιγοστεύουν συνεχώς αυτοί τους οποίους πείθουμε με τις δικαιολογίες.

Δεν είμαι εγώ αυτός που δεν θα αναγνωρίσει ότι ο κ. Μιχαλήτσος είναι μεγάλος προπονητής, ότι έχει εμπειρία της κατηγορίας μας αλλά και των ανωτέρων, ότι είναι εργασιομανής, ότι του αρέσει να δουλεύει με μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές, πράγματα που γράφτηκαν και ειπώθηκαν κατά κόρον από τους ειδήμονες. Αυτό όμως που βλέπω εγώ είναι:
 1) Ότι στον ΠΥΡΣΟ ο κ. Μιχαλήτσος αποτέλεσμα δεν μπορεί να πάρει εκτός έδρας. Βέβαια πήραμε στα χαρτιά τους 3 βαθμούς στην Καστοριά, οι οποίοι μας κρατάνε θεωρητικά ακόμη ζωντανούς στο κυνήγι του τίτλου. Εκκρεμεί ακόμη και η ένσταση για το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου. Αγωνιστικά όμως τίποτα.
2) Ότι εντός έδρας η ομάδα κέρδιζε, αλλά με κακές εμφανίσεις και με το πενιχρό 1-0, και ότι πλέον δεν μπορεί να κερδίσει ούτε εντός έδρας. Ο Θερμαϊκός μόλις πριν 3 βδομάδες είχε συγκεντρωθεί και μας έπαιζε μονότερμα το τελευταίο 20λεπτο του αγώνα στο μεταξύ μας εντός έδρας παιχνίδι.
3) Ότι εμμένει στα ίδια άτομα που συνεχίζουν να τον εκθέτουν. Εκτός από 13-14 παίκτες οι άλλοι είναι στα αζήτητα και δείχνει ότι δεν τους εμπιστεύεται.
4) Ότι κρατάει την ομάδα πολύ πίσω και ότι φοβάται τους αντιπάλους περισσότερο απ΄ ότι πρέπει.
5) Ότι παίζει περισσότερο για τον εαυτό του και για να κρατήσει τη θέση του παρά για την ομάδα, που υποτίθεται ότι έχει συγκεκριμένο και ξεκάθαρο στόχο, ο οποίος όπως παίζει η ομάδα είναι στην κυριολεξία άφταστος.
6) Ότι, ενώ η Γ΄ Εθνική είναι γνωστό σε όλους ότι διακρίνεται για τη δύναμη, ο προπονητής μας επένδυσε στο ταλέντο των παικτών (αυτό βέβαια έγινε και πέρυσι), που ακόμα δεν το είδαμε.
7) Ότι οι ποδοσφαιριστές που διάλεξε μόνο μεγάλα ονόματα έχουν και από μπάλα «ολίγα πράματα». Ούτε δύναμη, ούτε πάθος, ούτε θέληση, ούτε διάρκεια έχουν.
8) Ενώ ο Στουρνάρας ήταν κάκιστος στο Βόλο, δεν είδε ο προπονητής μας την μειωμένη του απόδοση για να τον κάνει αλλαγή και τον κράτησε μέχρι τη λήξη του αγώνα.
9) Ότι έχασε το παιχνίδι στα Τρίκαλα γιατί στο δεύτερο ημίχρονο κράτησε την ομάδα πίσω και γιατί στη φάση του γκολ ο ΠΥΡΣΟΣ έπαιζε ουσιαστικά με 10 παίκτες, γιατί ο Κοπούνοβιτς, που τον έβαλε εκείνη τη στιγμή ως αλλαγή ο προπονητής μας, δεν είχε προλάβει να πάρει θέση άμυνας στην περιοχή μας. Βλέπω και ξαναβλέπω τη φάση στο βίντεο και τραβάω ακόμα τα μαλλιά μου. Εκείνη τη στιγμή κι ένας κακός προπονητής δεν κάνει αλλαγή, γιατί δυστυχώς για μας έγινε αυτό που έγινε.
10) Ότι η ομάδα δεν παίρνει βοήθεια από τον πάγκο μας και ότι στη μάχη των πάγκων συνήθως χάνουμε. Η ομάδα μας δεν μπορεί να κερδίζει όταν χάνει ο πάγκος μας.
11) Ότι η Κοζάνη με μπάτζετ το πολύ το 1/3 του δικού μας και με Γρεβενιώτη στη σύνθεση της (τους δικούς μας ο προπονητής μας τους έχει στην κατάψυξη) μας πήρε σχετικά εύκολα την ισοπαλία.
Ο Πρόεδρος του ΠΥΡΣΟΥ, ο κ. Παπαϊωάννου, πήρε στην ομάδα τον κ. Μιχαλήτσο προφανώς γιατί είχε ως στόχο την άνοδο της ομάδας. Από την άλλη μεριά ο κ. Μιχαλήτσος ήρθε στον ΠΥΡΣΟ προφανώς γιατί καλοπληρώνεται. Ο στόχος της ανόδου μαθηματικά ακόμα δεν χάθηκε, αλλά ας μη γελιόμαστε πλέον ο στόχος έγινε αυτό που λέμε δύσκολα επιτεύξιμος.
Η ομάδα μας δεν παίρνει αποτελέσματα, δεν παίζει μπάλα, δεν ξέρει να επιτίθεται, δεν έχει σταθερότητα, δεν φαίνεται να μπορεί να αλλάξει ριζικά, δεν πείθει, δύσκολα να γίνει το θαύμα. Αν ο στόχος χάθηκε γιατί κάποιοι (προπονητής και παίκτες) να συνεχίζουν να βρίσκονται στην ομάδα και να καλοπληρώνονται; Τη στιγμή μάλιστα που (και αυτό σημειώστε το), την άνοιξη που έρχεται με τη λήξη του πρωταθλήματος, η μη επίτευξη του στόχου της ομάδας μπορεί να οδηγήσει για πολλούς και διαφόρους λόγους στην εκ νέου διάλυση του ΠΥΡΣΟΥ ή στο να συμμετέχει του χρόνου στη Δ΄ Εθνική κατηγορία, γιατί αυτοί που μας οδηγούν σ΄ αυτό το αποτέλεσμα μένουν στην ομάδα; Πόση υπομονή να κάνει κανείς;
Τι αντοχές πρέπει να έχει ο κ. Παπαϊωάννου; Η περιτονίτιδα, λένε οι γιατροί, θέλει χειρουργείο, γιατί αλλιώς ο ασθενής μαθηματικά θα τα «τινάξει».

Βασίλης Καραγιάννης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΡΗΝΙ, ΓΡΕΒΕΝΑ, Greece
fbazakas@yahoo.gr

Fotis Bazakas

view source print?

view source print?

Posts & Comments stat..

Αναγνώστες

ΑΡΧΕΙΟ BLOG

ΣΕΙΡΗΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ

Αθλητικός Όμιλος

Μεγάλου Σειρηνίου

«ΣΕΙΡΗΝΑ»

1992-2009. Ένας κύκλος 17ετών έκλεισε (;)

Ο Αθλητικός Όμιλος Μεγάλου Σειρηνίου «ΣΕΙΡΗΝΑ» ιδρύθηκε ως σωματείο το 1967. Η επίσημη αγωνιστική δράση της ομάδας χωρίζετε σε 3 περιόδους: 1972-1978, 1982-1991 και 1992-2009.

Δεκαετίες ‘70 και ‘80

Την πρώτη περίοδο (1972-1978) η Σειρήνα έπαιξε στην τότε ΕΠΣ Βορειοδυτικής Μακεδονίας κάνοντας μεγάλη πορεία με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ΄ Κατηγορίας –αήττητη- το 1974.

Η δεύτερη περίοδος αρχίζει από το 1982, στη νέα ΕΠΣ Γρεβενών μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’80 όταν η ομάδα έπεσε σε παρακμή κυρίως λόγω της αποχώρησης πολλών παιχτών οι περισσότεροι από τους οποίους μετανάστευσαν στη Γερμανία. Έτσι η Σειρήνα παρά τις προσπάθειες των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών (Κώστας Κόκκινος, Φώτης Φαρμάκης, Μήτσιος Βάιος κ.ά.) βρέθηκε το 1991 στη Β’ Κατηγορία.

Ποδοσφαιρομάνα

Κύριο χαρακτηριστικό αυτών των 2 δεκαετιών είναι η ανάδειξη σπουδαίων ποδοσφαιριστών. Αρκετοί από αυτούς έπαιξαν στις μεγάλες κατηγορίες των εθνικών πρωταθλημάτων: Γιώργος Βαζάκας, Γιώργος Κουκουτσέλας, Βαγγέλης Μπόζιαρης, Γιώργος Κούσκορας, Στέργιος Κιούρκας ή έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο γρεβενιώτικο ποδόσφαιρο με την συμμετοχή τους στον Πυρσό: Φώτης Φαρμάκης, Σταύρος Ελευθεριάδης, Κώστας Μπόζιαρης, Μπάμπης Μπόζιαρης και αρκετοί άλλοι.

1992-2009

Με την είσοδο της δεκαετίας του ’90 η Σειρήνα μπήκε στην τρίτη και σημαντικότερη περίοδο όπου πρωταγωνιστούσε στα πρωταθλήματα της Α’ ερασιτεχνικής (1 πρωτάθλημα το 1999, 1 κύπελο το 2002, 3 τελικοί κυπέλου και πλασάρισμα σχεδόν κάθε χρόνο στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος).

Την περίοδο αυτή οι παίχτες που αναδείχθηκαν και έπαιξαν ή παίζουν σε μεγάλες κατηγορίες ή στον Πυρσό είναι οι: Δημήτρης Τσιάτσιος, Γιάννης Κουκουτσέλας, Αντώνης και Γιάννης Ισαακίδης, Σαράντης Μπαλντούμης, Βαγγέλης Καλαμπούκας, Δημήτρης Καρεπίδης, Γιώργος Ασλανίδης, Γιώργος Τσιάτσιος, Παναγιώτης Κουκουτσέλας και οι Σούλης Φαλτάκας, Γιάννης Ίττης.

Παρόλο που η ομάδα αυτά τα χρόνια στηρίχτηκε σε παίχτες από το Σειρήνι πρέπει να αναγνωρίσουμε και τη μεγάλη προσφορά ποδοσφαιριστών που ήρθαν και έγραψαν τη δική τους ιστορία στη Σειρήνα. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Αντώνης Γκρισπάνης, Βασίλης Μπατακόιας, Χάρης Ιορδανίδης, Γιώργος Ταμπακάκος, Χρήστος Αναστασίου, Νίκος Τόλης, Γιώργος Μιχόπουλος, Σαράντης Γρίδας.

Οι δύο σημαντικότεροι συντελεστές αυτής της μεγάλης πορείας της Σειρήνας αυτών των 15 ετών ήταν οι δύο προπονητές της, ο Κώστας Σαΐτης, που κάθισε στο πάγκο για 7 ολόκληρα χρόνια και ο Γιώργος Κούσκορας που τον διαδέχτηκε για άλλα 7 χρόνια! Και οι δύο λάτρεις του επιθετικού ποδοσφαίρου συνέβαλαν στο να θεωρείται η Σειρήνα από τους φιλάθλους του Νομού μας ως μία από τις ομάδες που παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Φυσικά τεράστια ήταν η συμβολή των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών όπως και των διοικητικών παραγόντων που παρείχαν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα.

Από δω και πέρα η ομάδα πρέπει να συνεχίσει το δρόμο της συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα. Οι υπεύθυνοι της ομάδας πρέπει να λάβουν υπόψη ότι τα παιδιά στο χωριό λιγοστεύουν και ότι σήμερα οι νέοι δε μαθαίνουν ποδόσφαιρο στις αλάνες αλλά στις οργανωμένες «Ακαδημίες».

Με τη βοήθεια όλων των φιλάθλων του χωριού η Σειρήνα θα τα καταφέρει.