ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

free counters

NEW!!!! Τελευταίο τεύχος ΣΕΙΡΗΝΑΣ 05-04-2010

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΟΚτζήδικα και άλλα


  • Επισκέψεις στην προπόνηση είχαμε χθες. Αρχίσανε τα όργανα. Κλαρίνα, νταούλια και ζουρνάδες…
  • Αφού δεν μπορεί ο Ζηντάν να βάλει τάξη στ΄ αποδυτήρια, αναλάβανε να βάλουνε οι οπαδοί. Ωραίο πρόεδρο έχουμε!
  • Ζαγοράκη, σε Ζηντάν!!Τέο πάρε κεφάλια γιατί θα γράψω τι έγινε στ΄ αποδυτήρια. Κανόνισε την πορεία σου, Θοδωράκη…Τι θα γίνει με το παλτό Βρύζα, θα το τρώμε για πολύ ακόμα στη μάπα; Τι μέσο έχει αυτός ο κύριος και δεν έχει απομακρυνθεί ακόμα από την ομάδα;
  • Δε θα ήθελα σε τίποτα, να είμαι στη θέση του όποιου παίχτη, παίρνει τζάμπα λεφτά και κοροϊδεύει τον κόσμο. Α, πα, πα, πα, πα, πα…
  • Το φαντασματάκι του νεκρού Αυτοκράτορα, κατάφερε να κερδίσει με τα χίλια ζόρια το Μαρουσάκι. Κι όμως, έχουνε το θράσος να θέλουνε να προκριθούνε στην Ευρωλίγκα!Και πού να μην ήτανε … καυτό το Αλεξάνδρειο. Άσε τι θα γινότανε, άμα δεν είχε Χατζηβρέττα και δεν είχε φύγει ο Μαρκόπουλος! Κόλαση!!Είπε: «Πες ότι η διαφορά είναι δυο καλάθια έξι πόντοι»! Τα δυο καλάθια, έξι πόντοι. Μίνος σπίκινγκ!!
  • Πάλι γκέλα έκανε η ομάδα που σύμφωνα με τον πρόεδρο της θα μας έκανε αυτές τις μέρες να τρίβουμε τα μάτια. Από τρίψιμο άλλο τίποτα! Βαρέσανε τα κολλύρια σολντ-αουτ!!
  • Τί περιμένεις πικραμένε ΠΑΟΚτσή μου όμως, όταν για κορυφαίο του αγώνα έχεις ένα ξοφλημένο 35άρη κι ένα τοξότη των δασών του Αμαζονίου! !
  • Ο καλοκαιρινός … Πίρλο των κλουμπάστβο θυμίζει Ανδράλα στις ένδοξες εποχές του!
  • Αν θέλετε πάντως την πλήρη αλήθεια, είμαι διατεθειμένος να σας την πω και ας πονέσει μερικούς πολλούς…
  • Ο λόγος που η ομάδα δε σκόραρε και φυσικά δεν πήρε επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι γιατί ο τσιγαροπνίχτης, την ύστατη στιγμή έκανε πίσω, και δε χρησιμοποίησε τον πωλητή χαλβά για φόρ...
  • Δεν πιστεύετε ότι θα σκόραρε; Κάνετε λάθος. Θα σκόραρε και μάλιστα στο πρώτο λεπτό, με το που θα έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του...
  • Ο λόγος είναι πολύ απλός. Το αντίπαλο κεντρικό αμυντικό δίδυμο δε θα μπορούσε να συγκρατηθεί από τα γέλια, βλέποντας αυτά τα μούτρα να προσπαθούν να σκοράρουν!!
  • Έστω και με αυτό τον ανορθόδοξο τρόπο, η Μπαοκάρα θα σκόραρε! Και αφού θα είχε σκοράρει ο Βαδίβιτς, θα έγραφε και την άλλη μέρα ο Κόλκας το πόσο χρήσιμος παίχτης είναι για την ομάδα!
  • Και μετά από κάνα μήνα ο ξοφλημένος Σέρβος θα γινόταν σύνθημα στα χείλη των οπαδών: Και μετά ξυπνήσαμε. Καληνύχτα ΠΑΟΚ!!
  • Διώξτε τώρα το πορτογαλικό ταγάρι από τον πάγκο μπας και βγει στο ΟΥΕΦΑ η ομάδα...
  • Ζω για τη μέρα που θα δω τεχνικό δίδυμο Κωστίκα-Ορφανό στον πάγκο, δηλαδή τους παλαίμαχους με την ερυθρόλευκη καρδιά. Όπως και ο τεχνικός διευθυντής άλλωστε!!
  • Σκόραρε ο Ελ-Φλόκο και τα γνωστά συγκροτήματα της προπαγάνδας ξεκινήσανε τα γλέντια για τη… δικαίωση του! Άντε και σ΄ ανώτερα τώρα εκεί στο λα-γκαρσονιέρα...
  • Η μπάντα των μούργων, έδωσε ρέστα με το φρενήρη ρυθμό της κατά τη διάρκεια του Σαββατιάτικου ματς…
  • Άντε και στο μέγαρο μουσικής, με guest φωνητικά στο «δεν έχω γκόμενα δεν έχω λεφτά» από την Κατερίνα Στανίση!!!
  • «Μερικές φορές γίνονται και λάθη. Συγνώμη δεν θα το επαναλάβουμε»… Ξέχασε να δηλώσει ο Μπαζίνιο για την αλλαγή που τόλμησε να κάνει, βγάζοντας έξω τον μπυροκοίλη αρχηγό!!
  • Σταθερή αξία η γριά όσον αφορά τις ομάδες- φαβορί, για να μείνουνε κατηγορία...
  • ΠΑΟΚ -γριά την άλλη Δευτέρα. Ε, ρε και γίνει κάνα διπλό, γλέντια που θα ΄χουμε...
  • Άτυχος ο Ολυμπιακός, σώθηκε από θαύμα από την πεντάρα!!
  • Ο Βαν Πέρσι σκόραρε. Ο Βαν Φέτος, πού ήτανε;
  • Μετά το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Πανιώνιο, ένα ημίχρονο άντεξε η ομαδάρα πρωταθλητισμού του Σάντος, του Αστακού προπονητή του Ακέφαλου, που δεν του αρέσουν καθόλου οι σαρδέλες. Στο δεύτερο ημίχρονο μπορεί οι παιχταράδες να μπήκανε στο γήπεδο σωματικά, αλλά είχανε αφήσει τις φυσικές τους αντοχές να την αράξουνε στα αποδυτήρια. Για το λόγο αυτό, όλοι περπατούσαν ή σχεδόν όλοι, αφού ένας δεν περπατούσε. Αλλά μπουσουλούσε, απέναντι σε κάποιους που παριστάνανε τους παίχτες του Ατρομήτου. Κάτι κατσαπλιάδες που πρώτη φορά τους ακούγαμε και βλέπαμε να παίζουνε. Το πιο τραγελαφικό της όλης ιστορίας ήταν ότι Σορλέν και ο Σκαρπίνι έσκασαν, όπως τα ψωράλογα, και ζήτησαν αλλαγή.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΡΗΝΙ, ΓΡΕΒΕΝΑ, Greece
fbazakas@yahoo.gr

Fotis Bazakas

view source print?

view source print?

Posts & Comments stat..

Αναγνώστες

ΑΡΧΕΙΟ BLOG

ΣΕΙΡΗΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ

Αθλητικός Όμιλος

Μεγάλου Σειρηνίου

«ΣΕΙΡΗΝΑ»

1992-2009. Ένας κύκλος 17ετών έκλεισε (;)

Ο Αθλητικός Όμιλος Μεγάλου Σειρηνίου «ΣΕΙΡΗΝΑ» ιδρύθηκε ως σωματείο το 1967. Η επίσημη αγωνιστική δράση της ομάδας χωρίζετε σε 3 περιόδους: 1972-1978, 1982-1991 και 1992-2009.

Δεκαετίες ‘70 και ‘80

Την πρώτη περίοδο (1972-1978) η Σειρήνα έπαιξε στην τότε ΕΠΣ Βορειοδυτικής Μακεδονίας κάνοντας μεγάλη πορεία με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ΄ Κατηγορίας –αήττητη- το 1974.

Η δεύτερη περίοδος αρχίζει από το 1982, στη νέα ΕΠΣ Γρεβενών μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’80 όταν η ομάδα έπεσε σε παρακμή κυρίως λόγω της αποχώρησης πολλών παιχτών οι περισσότεροι από τους οποίους μετανάστευσαν στη Γερμανία. Έτσι η Σειρήνα παρά τις προσπάθειες των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών (Κώστας Κόκκινος, Φώτης Φαρμάκης, Μήτσιος Βάιος κ.ά.) βρέθηκε το 1991 στη Β’ Κατηγορία.

Ποδοσφαιρομάνα

Κύριο χαρακτηριστικό αυτών των 2 δεκαετιών είναι η ανάδειξη σπουδαίων ποδοσφαιριστών. Αρκετοί από αυτούς έπαιξαν στις μεγάλες κατηγορίες των εθνικών πρωταθλημάτων: Γιώργος Βαζάκας, Γιώργος Κουκουτσέλας, Βαγγέλης Μπόζιαρης, Γιώργος Κούσκορας, Στέργιος Κιούρκας ή έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο γρεβενιώτικο ποδόσφαιρο με την συμμετοχή τους στον Πυρσό: Φώτης Φαρμάκης, Σταύρος Ελευθεριάδης, Κώστας Μπόζιαρης, Μπάμπης Μπόζιαρης και αρκετοί άλλοι.

1992-2009

Με την είσοδο της δεκαετίας του ’90 η Σειρήνα μπήκε στην τρίτη και σημαντικότερη περίοδο όπου πρωταγωνιστούσε στα πρωταθλήματα της Α’ ερασιτεχνικής (1 πρωτάθλημα το 1999, 1 κύπελο το 2002, 3 τελικοί κυπέλου και πλασάρισμα σχεδόν κάθε χρόνο στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος).

Την περίοδο αυτή οι παίχτες που αναδείχθηκαν και έπαιξαν ή παίζουν σε μεγάλες κατηγορίες ή στον Πυρσό είναι οι: Δημήτρης Τσιάτσιος, Γιάννης Κουκουτσέλας, Αντώνης και Γιάννης Ισαακίδης, Σαράντης Μπαλντούμης, Βαγγέλης Καλαμπούκας, Δημήτρης Καρεπίδης, Γιώργος Ασλανίδης, Γιώργος Τσιάτσιος, Παναγιώτης Κουκουτσέλας και οι Σούλης Φαλτάκας, Γιάννης Ίττης.

Παρόλο που η ομάδα αυτά τα χρόνια στηρίχτηκε σε παίχτες από το Σειρήνι πρέπει να αναγνωρίσουμε και τη μεγάλη προσφορά ποδοσφαιριστών που ήρθαν και έγραψαν τη δική τους ιστορία στη Σειρήνα. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Αντώνης Γκρισπάνης, Βασίλης Μπατακόιας, Χάρης Ιορδανίδης, Γιώργος Ταμπακάκος, Χρήστος Αναστασίου, Νίκος Τόλης, Γιώργος Μιχόπουλος, Σαράντης Γρίδας.

Οι δύο σημαντικότεροι συντελεστές αυτής της μεγάλης πορείας της Σειρήνας αυτών των 15 ετών ήταν οι δύο προπονητές της, ο Κώστας Σαΐτης, που κάθισε στο πάγκο για 7 ολόκληρα χρόνια και ο Γιώργος Κούσκορας που τον διαδέχτηκε για άλλα 7 χρόνια! Και οι δύο λάτρεις του επιθετικού ποδοσφαίρου συνέβαλαν στο να θεωρείται η Σειρήνα από τους φιλάθλους του Νομού μας ως μία από τις ομάδες που παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Φυσικά τεράστια ήταν η συμβολή των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών όπως και των διοικητικών παραγόντων που παρείχαν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα.

Από δω και πέρα η ομάδα πρέπει να συνεχίσει το δρόμο της συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα. Οι υπεύθυνοι της ομάδας πρέπει να λάβουν υπόψη ότι τα παιδιά στο χωριό λιγοστεύουν και ότι σήμερα οι νέοι δε μαθαίνουν ποδόσφαιρο στις αλάνες αλλά στις οργανωμένες «Ακαδημίες».

Με τη βοήθεια όλων των φιλάθλων του χωριού η Σειρήνα θα τα καταφέρει.