ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

free counters

NEW!!!! Τελευταίο τεύχος ΣΕΙΡΗΝΑΣ 05-04-2010

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Ο καραποιός

- Ότι ο καροποιός δεν μπορεί να κάνει τον προπονητή στο ΠΑΟΚ, εμείς το έχουμε επανειλημμένα τονίσει, και ο ίδιος φροντίζει με τις επιλογές του και τις εμφανίσεις της ομάδας, να μας δικαιώνει.

- Αν η διοίκηση όμως εθελοτυφλεί και δεν μπορεί να δει την ανικανότητα του ταπετσιέρη να παίξει αυτόν τον πολύ σημαντικό ρόλο, τότε ας προσπαθήσει να αναλύσει, να ερμηνεύσει τις δηλώσεις του Πορτογάλου παραμονή ενός κρίσιμου αγώνα με τον Ολυμπιακό, και θα καταλάβει πόσο δίκαιο έχουμε όλοι εμείς, που επιμένουμε ότι πρέπει να απομακρυνθεί από τον ΠΑΟΚ.

- Όταν ένας τεχνικός μιας ομάδας, αποφασίζει να μιλήσει δημόσια, πριν από ένα σοβαρό παιγνίδι, η πρώτη σκέψη που κάνει ο κάθε απλός άνθρωπος είναι, ότι έχει κάτι σημαντικό να ανακοινώσει, ότι θέλει κάποιο σοβαρό μήνυμα να περάσει, προς τον αντίπαλο.

- Ρωτούμε λοιπόν τον κάθε καλοπροαίρετο Παοκτσή, αντιλήφθηκε κανείς κάτι τέτοιο, με βάσει αυτά που κελάηδησε ο Σάντος στα μέσα ενημέρωσης;

- Τον εαυτό του προσπάθησε να καλύψει με όσες μπαρούφες είπε, εκστόμισε αρκετές κουτοπονηράδες, ωστόσο εμείς θα σταθούμε και θα σχολιάσουμε μερικές από αυτές.

- Πρέπει να κοιτάξουμε τον Ολυμπιακό στα μάτια, είπε στη συνέντευξή του ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ, και αμέσως δημιουργούνται τα εξής ερωτήματα:

- Πού θα έπρεπε να κοιτάξει τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ, στα….φρύδια;

- Και αν με αυτό που είπε, ήθελε να περάσει κάποιο μήνυμα στους παίκτες του, γιατί αυτό δεν το έκανε στον ιερό χώρο των αποδυτηρίων, αλλά ένιωσε την ανάγκη να το φωνάξει δημόσια;

- Κοιτάω τον αντίπαλο στα μάτια, σημαίνει ότι δεν το φοβάμαι και τον παίζω στα ίσια.

- Μα αν πρέπει κάποιος να φοβάται σ’ αυτό το παιγνίδι, δεν είναι ο ΠΑΟΚ αλλά ο Ολυμπιακός, γι’ αυτό εμείς θεωρούμε ότι οι δηλώσεις του ήταν άστοχες, και αντί να ενθαρρύνουν τους παίκτες, τους προβλημάτισαν περισσότερο.

- Θέλουμε και τη τύχη για να κερδίζουμε, ήταν η δεύτερη ατυχής δήλωση του μουντρούχου.

- Δεν γνωρίζει άραγε ο Πορτογάλος που κάνει τον προπονητή 30 χρόνια, (πότε έπαιξε μπάλα αυτός;), ότι η τύχη πάει πάντα με τον ισχυρό, και με αυτόν που την προκαλεί;

- Ξέρει κανέναν ο καροποιός που να έχει κερδίσει το λαχείο, χωρίς προηγουμένως να το έχει αγοράσει;

- Τη σύντομη προετοιμασία, την πληρώνεις με τραυματισμούς δικαιολογήθηκε άστοχα βέβαια ο Σάντος.

- Αφού όμως γνώριζε ο Πορτογάλος ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει στην Ευρώπη, γιατί δεν φρόντισε να προετοιμάσει την ομάδα κατάλληλα, ώστε να μην υπάρχουν αυτοί οι συχνοί και σοβαροί τραυματισμοί;

- Γιατί οι άλλες ομάδες που επίσης έκαναν σύντομη προετοιμασία, δεν αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα τραυματισμών;

- Κλείνουμε με τη σοβαρότερη «παπάρα», που εκστόμισε ο Σάντος στη συγκεκριμένη συνέντευξη, και που μόνο γι’ αυτό που είπε θα έπρεπε η διοίκηση να τον είχε ταρακουνήσει.

- Δεν είμαι μάντης ή μάγος, για να ξέρω εάν θα κερδίσουμε τον Ολυμπιακό.

- Είναι δυνατόν ρε παιδιά, να ακούγονται τέτοιες απογοητευτικές δηλώσεις, παραμονή ενός σημαντικού αγώνα;

- Όχι απλά θα κερδίσουμε, αλλά θα κατατροπώσουμε τον αντίπαλο, έπρεπε να είναι η θέση του προπονητή της ομάδας, στέλνοντας το ανάλογο μήνυμα στους δικούς του παίκτες, αλλά και στους αντιπάλους, που είναι βέβαιο ότι θα κατέβαιναν στο γήπεδο «χ.....νοι».

Υ.Γ.

  • Το σπρώξιμο του Σαριέγκι στον Κάμπορα είναι πέναλτι, αλλά το σπρώξιμο του Ντουντού στον Τσιρίλο (στο 60ό λεπτό του αγώνα) είναι ...αεράκι στην παραλία όπως συνηθίζει να λέει και ο Μπέος...
  • Eπί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι. Ούτε το ένα καταλογίστηκε ούτε το άλλο. Αδικήθηκαν και οι δύο Θεσσαλονικείς. Αλλά δεν μπορεί να βάζεις μόνο την μία ομάδα στον (Ν)τάκο, επειδή η άλλη έχει Κάκο...
  • 1,05 απόδοση το πέναλτι του Βάσκου, φραγή στο πέναλτι του Ντουντού.
  • Κατά τ΄ άλλα, γράφανε στα πρωτοσέλιδα οι "αντικειμενικές": "Γι' αυτό σε λένε θρύλο!".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΡΗΝΙ, ΓΡΕΒΕΝΑ, Greece
fbazakas@yahoo.gr

Fotis Bazakas

view source print?

view source print?

Posts & Comments stat..

Αναγνώστες

ΑΡΧΕΙΟ BLOG

ΣΕΙΡΗΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ

Αθλητικός Όμιλος

Μεγάλου Σειρηνίου

«ΣΕΙΡΗΝΑ»

1992-2009. Ένας κύκλος 17ετών έκλεισε (;)

Ο Αθλητικός Όμιλος Μεγάλου Σειρηνίου «ΣΕΙΡΗΝΑ» ιδρύθηκε ως σωματείο το 1967. Η επίσημη αγωνιστική δράση της ομάδας χωρίζετε σε 3 περιόδους: 1972-1978, 1982-1991 και 1992-2009.

Δεκαετίες ‘70 και ‘80

Την πρώτη περίοδο (1972-1978) η Σειρήνα έπαιξε στην τότε ΕΠΣ Βορειοδυτικής Μακεδονίας κάνοντας μεγάλη πορεία με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ΄ Κατηγορίας –αήττητη- το 1974.

Η δεύτερη περίοδος αρχίζει από το 1982, στη νέα ΕΠΣ Γρεβενών μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’80 όταν η ομάδα έπεσε σε παρακμή κυρίως λόγω της αποχώρησης πολλών παιχτών οι περισσότεροι από τους οποίους μετανάστευσαν στη Γερμανία. Έτσι η Σειρήνα παρά τις προσπάθειες των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών (Κώστας Κόκκινος, Φώτης Φαρμάκης, Μήτσιος Βάιος κ.ά.) βρέθηκε το 1991 στη Β’ Κατηγορία.

Ποδοσφαιρομάνα

Κύριο χαρακτηριστικό αυτών των 2 δεκαετιών είναι η ανάδειξη σπουδαίων ποδοσφαιριστών. Αρκετοί από αυτούς έπαιξαν στις μεγάλες κατηγορίες των εθνικών πρωταθλημάτων: Γιώργος Βαζάκας, Γιώργος Κουκουτσέλας, Βαγγέλης Μπόζιαρης, Γιώργος Κούσκορας, Στέργιος Κιούρκας ή έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο γρεβενιώτικο ποδόσφαιρο με την συμμετοχή τους στον Πυρσό: Φώτης Φαρμάκης, Σταύρος Ελευθεριάδης, Κώστας Μπόζιαρης, Μπάμπης Μπόζιαρης και αρκετοί άλλοι.

1992-2009

Με την είσοδο της δεκαετίας του ’90 η Σειρήνα μπήκε στην τρίτη και σημαντικότερη περίοδο όπου πρωταγωνιστούσε στα πρωταθλήματα της Α’ ερασιτεχνικής (1 πρωτάθλημα το 1999, 1 κύπελο το 2002, 3 τελικοί κυπέλου και πλασάρισμα σχεδόν κάθε χρόνο στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος).

Την περίοδο αυτή οι παίχτες που αναδείχθηκαν και έπαιξαν ή παίζουν σε μεγάλες κατηγορίες ή στον Πυρσό είναι οι: Δημήτρης Τσιάτσιος, Γιάννης Κουκουτσέλας, Αντώνης και Γιάννης Ισαακίδης, Σαράντης Μπαλντούμης, Βαγγέλης Καλαμπούκας, Δημήτρης Καρεπίδης, Γιώργος Ασλανίδης, Γιώργος Τσιάτσιος, Παναγιώτης Κουκουτσέλας και οι Σούλης Φαλτάκας, Γιάννης Ίττης.

Παρόλο που η ομάδα αυτά τα χρόνια στηρίχτηκε σε παίχτες από το Σειρήνι πρέπει να αναγνωρίσουμε και τη μεγάλη προσφορά ποδοσφαιριστών που ήρθαν και έγραψαν τη δική τους ιστορία στη Σειρήνα. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Αντώνης Γκρισπάνης, Βασίλης Μπατακόιας, Χάρης Ιορδανίδης, Γιώργος Ταμπακάκος, Χρήστος Αναστασίου, Νίκος Τόλης, Γιώργος Μιχόπουλος, Σαράντης Γρίδας.

Οι δύο σημαντικότεροι συντελεστές αυτής της μεγάλης πορείας της Σειρήνας αυτών των 15 ετών ήταν οι δύο προπονητές της, ο Κώστας Σαΐτης, που κάθισε στο πάγκο για 7 ολόκληρα χρόνια και ο Γιώργος Κούσκορας που τον διαδέχτηκε για άλλα 7 χρόνια! Και οι δύο λάτρεις του επιθετικού ποδοσφαίρου συνέβαλαν στο να θεωρείται η Σειρήνα από τους φιλάθλους του Νομού μας ως μία από τις ομάδες που παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Φυσικά τεράστια ήταν η συμβολή των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών όπως και των διοικητικών παραγόντων που παρείχαν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα.

Από δω και πέρα η ομάδα πρέπει να συνεχίσει το δρόμο της συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα. Οι υπεύθυνοι της ομάδας πρέπει να λάβουν υπόψη ότι τα παιδιά στο χωριό λιγοστεύουν και ότι σήμερα οι νέοι δε μαθαίνουν ποδόσφαιρο στις αλάνες αλλά στις οργανωμένες «Ακαδημίες».

Με τη βοήθεια όλων των φιλάθλων του χωριού η Σειρήνα θα τα καταφέρει.