ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

free counters

NEW!!!! Τελευταίο τεύχος ΣΕΙΡΗΝΑΣ 05-04-2010

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΡΕΒΕΝΑ ΑΕΡΑΤΑ - Α.Ε.Π. ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΥ 5-3 Αγώνας κυπέλλου





ΓΡΕΒΕΝΑ ΑΕΡΑΤΑ - Α.Ε.Π. ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΥ 5-3 στην παράταση (3-3) (0-3)

ΚΥΠΕΛΛΟ Ε.Π.Σ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ – Β΄ΦΑΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ: 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Σ’ έναν αγώνα υψηλών προδιαγραφών, διαφήμιση του γρεβενιώτικου ποδοσφαίρου, 400 και πλέον φίλαθλοι στο ΔΑΚ Γρεβενών, απόλαυσαν ένα καταπληκτικό παιχνίδι, από τα καλύτερα των τελευταίων ετών. Τελικά τα Γρεβενά Αεράτα επιβλήθηκαν της Α.Ε.Π. Βατολάκκου στην παράταση με 5-3, παρόλο που από το 65΄έπαιζαν με 10 παίχτες λόγω της αποβολής του Χρήστου Μπαλοδήμου.

Ο αγώνας είχε δύο όψεις: Στο α΄ημίχρονο η Α.Ε.Π. ήταν καλύτερη και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την σύγχυση που επικρατούσε στην αμυντική κυρίως διάταξη των Αεράτων, σημειώνοντας τρία τέρματα. Κι ενώ το παιχνίδι φαινόταν ουσιαστικά χαμένο για τα Αεράτα, ο Νίκος Μπαλοδήμος ανακάτεψε την τράπουλα και με την είσοδο των Κ. Αναστασιάδη, Σ. Δεληβού και Δ. Μήττα τα Αεράτα πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και κατάφεραν να ισοφαρίσουν και τελικά πετυχαίνοντας δύο γκολ στην παράταση να πάρουν την πρόκριση για τη γ΄φάση του κυπέλλου. Η Α.Ε.Π. αδικαιολόγητα υποχώρησε στο β΄ημίχρονο και διαμαρτύρεται δίκαια γιατί ο διαιτητής κ. Καραλιόλιος δεν έδωσε πέναλτι κι ενώ το σκορ ήταν 5-3 σε καθαρή ανατροπή του Μεγαλοοικονόμου, ενώ θα μπορούσε να δείξει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ματζιόλα για επικίνδυνο παίξιμο.


Φάσεις και γκολ


11΄- Εκτέλεση φάουλ από το Σαμαρά, κεφαλιά του Χαστά από πλεονεκτική θέση πέρασε άουτ.

19΄- Ο Χ. Καραγιάννης πάσαρε από το κόρνερ στο Γκορουμάνο που κεραυνοβόλησε τον Τζιόγκου πετυχαίνοντας το 0-1.

33΄- Συνεργασία Παπαμιχαήλ με το Χρ. Καραγιάννη, αυτός απέφυγε ωραία δύο αμυντικούς των Αεράτων, πάσαρε στο Χαραλαμπίδη που δεν δυσκολεύτηκε με συρτό πλασέ να σημειώσει το 0-2.

35΄- Ατομική προσπάθεια του Χρ. Καραγιάννη, ξέφυγε από αριστερά, πλάσαρε, απέκρουσε ο Τζιόγκου με τα πόδια, ο Χρ. Καραγιάννης πήρε την επαναφορά και τροφοδότησε μέσα στη μικρή περιοχή τον Παπαμιχαήλ που σημείωσε μέσα σε πανηγυρισμούς το 0-3.

36΄- Σουτ του Μπόζιαρη, η μπάλα κόντραρε στο Φαλτάκα και κατέληξε στο Χρ. Μπαλοδήμο που από το ύψος του πέναλτι σούταρε ελάχιστα άουτ.

65΄- Καταπληκτική πάσα του Σ. Δεληβού στον κενό χώρο, ο Χρ. Μπαλοδήμος από θέση τετ-α-τετ πλάσαρε και παρόλο που απέκρουσε ο Αθανασόπουλος η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα κι έτσι τα Αεράτα μείωσαν σε 1-3.

71΄- Ο Κ. Αναστασιάδης έβγαλε σέντρα ακριβείας και ο Σαμαράς με προβολή μείωσε σε 2-3.

73΄- Ο Σαμαράς εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Τ. Δημόπουλος με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε σε 3-3.

81΄- Σέντρα του Τζερεμέ από αριστερά, ο Χρ. Καραγιάννης κατέβασε άψογα τη μπάλα, αλλά ο Τζιόγκου σε ετοιμότητα μπλόκαρε.

83΄- Σουτ του Μήττα μετά από κόρνερ του Ευαγγελόπουλου δεν ανησύχησε τον Αθανασόπουλο.

89΄- Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκορουμάνου απέκρουσε με τις γροθιές ο Τζόγκου.

94΄- Ο Κ. Αναστασιάδης τροφοδότησε τον Μπόζιαρη, που μπήκε από δεξιά και με δυνατό σουτ έδωσε το προβάδισμα στα Αεράτα με 4-3.

100΄- ΄Εξοχη κάθετη πάσα του Κ. Αναστασιάδη στο Σ. Δεληβό που από θέση τετ-α-τετ με έξυπνο πλασέ σημείωσε το τελικό 5-3.

107΄- Ασίστ του Δ. Ασλανίδη στο Χρ. Καραγιάννη που μόνος απέναντι στον Τζιόγκου δεν μπόρεσε να τον νικήσει.

110΄- Κεφαλιά του Δ. Ασλανίδη μετά από σέντρα του Παπαμιχαήλ, πέρασε άουτ.

114΄- Ασίστ του Παπαμιχαήλ στο Χαραλαμπίδη που σούταρε αδύναμα και μπλόκαρε ο Τζιόγκου.

ΓΡΕΒΕΝΑ ΑΕΡΑΤΑ: Μ.Τζιόγκου, Αχ. Χερίδης (64΄Κ. Αναστασιάδης), Β. Χαστάς (58΄Δ. Μήττας), Απ. Οικονόμου, Θ. Λάλλος, Π. Λάλλος (64΄Σ. Δεληβός), Χρ. Μπαλοδήμος, Κ. Μπόζιαρης, Γ. Σαμαράς, Δ. Ευαγγελόπουλος, Τ. Δημόπουλος (Προπονητής: Ν.Μπαλοδήμος)

Α.Ε.Π.: Θ. Αθανασόπουλος, Θ. Φαλτάκας, Σ. Κυριακίδης, Θ. Χαραλαμπίδης, Ιωαννίδης (100΄ Δ. Ασλανίδης), Τσιάρας, Τζερεμές (91΄ Μεγαλοοικονόμου), Γκορουμάνος (104΄ Χριστοφορίδης), Μαντζώλας Χρ. Καραγιάννης, Αν. Παπαμιχαήλ (Προπονητής: Χ. Λάλλος)

Φώτης Μπαζάκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΡΗΝΙ, ΓΡΕΒΕΝΑ, Greece
fbazakas@yahoo.gr

Fotis Bazakas

view source print?

view source print?

Posts & Comments stat..

Αναγνώστες

ΑΡΧΕΙΟ BLOG

ΣΕΙΡΗΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ

Αθλητικός Όμιλος

Μεγάλου Σειρηνίου

«ΣΕΙΡΗΝΑ»

1992-2009. Ένας κύκλος 17ετών έκλεισε (;)

Ο Αθλητικός Όμιλος Μεγάλου Σειρηνίου «ΣΕΙΡΗΝΑ» ιδρύθηκε ως σωματείο το 1967. Η επίσημη αγωνιστική δράση της ομάδας χωρίζετε σε 3 περιόδους: 1972-1978, 1982-1991 και 1992-2009.

Δεκαετίες ‘70 και ‘80

Την πρώτη περίοδο (1972-1978) η Σειρήνα έπαιξε στην τότε ΕΠΣ Βορειοδυτικής Μακεδονίας κάνοντας μεγάλη πορεία με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ΄ Κατηγορίας –αήττητη- το 1974.

Η δεύτερη περίοδος αρχίζει από το 1982, στη νέα ΕΠΣ Γρεβενών μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’80 όταν η ομάδα έπεσε σε παρακμή κυρίως λόγω της αποχώρησης πολλών παιχτών οι περισσότεροι από τους οποίους μετανάστευσαν στη Γερμανία. Έτσι η Σειρήνα παρά τις προσπάθειες των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών (Κώστας Κόκκινος, Φώτης Φαρμάκης, Μήτσιος Βάιος κ.ά.) βρέθηκε το 1991 στη Β’ Κατηγορία.

Ποδοσφαιρομάνα

Κύριο χαρακτηριστικό αυτών των 2 δεκαετιών είναι η ανάδειξη σπουδαίων ποδοσφαιριστών. Αρκετοί από αυτούς έπαιξαν στις μεγάλες κατηγορίες των εθνικών πρωταθλημάτων: Γιώργος Βαζάκας, Γιώργος Κουκουτσέλας, Βαγγέλης Μπόζιαρης, Γιώργος Κούσκορας, Στέργιος Κιούρκας ή έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο γρεβενιώτικο ποδόσφαιρο με την συμμετοχή τους στον Πυρσό: Φώτης Φαρμάκης, Σταύρος Ελευθεριάδης, Κώστας Μπόζιαρης, Μπάμπης Μπόζιαρης και αρκετοί άλλοι.

1992-2009

Με την είσοδο της δεκαετίας του ’90 η Σειρήνα μπήκε στην τρίτη και σημαντικότερη περίοδο όπου πρωταγωνιστούσε στα πρωταθλήματα της Α’ ερασιτεχνικής (1 πρωτάθλημα το 1999, 1 κύπελο το 2002, 3 τελικοί κυπέλου και πλασάρισμα σχεδόν κάθε χρόνο στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος).

Την περίοδο αυτή οι παίχτες που αναδείχθηκαν και έπαιξαν ή παίζουν σε μεγάλες κατηγορίες ή στον Πυρσό είναι οι: Δημήτρης Τσιάτσιος, Γιάννης Κουκουτσέλας, Αντώνης και Γιάννης Ισαακίδης, Σαράντης Μπαλντούμης, Βαγγέλης Καλαμπούκας, Δημήτρης Καρεπίδης, Γιώργος Ασλανίδης, Γιώργος Τσιάτσιος, Παναγιώτης Κουκουτσέλας και οι Σούλης Φαλτάκας, Γιάννης Ίττης.

Παρόλο που η ομάδα αυτά τα χρόνια στηρίχτηκε σε παίχτες από το Σειρήνι πρέπει να αναγνωρίσουμε και τη μεγάλη προσφορά ποδοσφαιριστών που ήρθαν και έγραψαν τη δική τους ιστορία στη Σειρήνα. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Αντώνης Γκρισπάνης, Βασίλης Μπατακόιας, Χάρης Ιορδανίδης, Γιώργος Ταμπακάκος, Χρήστος Αναστασίου, Νίκος Τόλης, Γιώργος Μιχόπουλος, Σαράντης Γρίδας.

Οι δύο σημαντικότεροι συντελεστές αυτής της μεγάλης πορείας της Σειρήνας αυτών των 15 ετών ήταν οι δύο προπονητές της, ο Κώστας Σαΐτης, που κάθισε στο πάγκο για 7 ολόκληρα χρόνια και ο Γιώργος Κούσκορας που τον διαδέχτηκε για άλλα 7 χρόνια! Και οι δύο λάτρεις του επιθετικού ποδοσφαίρου συνέβαλαν στο να θεωρείται η Σειρήνα από τους φιλάθλους του Νομού μας ως μία από τις ομάδες που παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Φυσικά τεράστια ήταν η συμβολή των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών όπως και των διοικητικών παραγόντων που παρείχαν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα.

Από δω και πέρα η ομάδα πρέπει να συνεχίσει το δρόμο της συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα. Οι υπεύθυνοι της ομάδας πρέπει να λάβουν υπόψη ότι τα παιδιά στο χωριό λιγοστεύουν και ότι σήμερα οι νέοι δε μαθαίνουν ποδόσφαιρο στις αλάνες αλλά στις οργανωμένες «Ακαδημίες».

Με τη βοήθεια όλων των φιλάθλων του χωριού η Σειρήνα θα τα καταφέρει.