ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

free counters

NEW!!!! Τελευταίο τεύχος ΣΕΙΡΗΝΑΣ 05-04-2010

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Επιστροφή στις νίκες

ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ 2-1 (1-1)
Κυριακή: 11 Απριλίου 2010, 29η αγωνιστική
Γ΄ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ – ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

΄Ανετη επικράτηση του Πυρσού επί της Φιλιππιάδας με 2-1, σ’ ένα καλό παιχνίδι που διεξήχθη στο ΔΑΚ Γρεβενών. Απ’ την αρχή ο Πυρσός πήρε τα ηνία του αγώνα και σωστά στημένος απ’ τον Ανδρέα Παντζιαρά, έχοντας την κατοχή, υπομονετικά δημιουργούσε συνεχώς ευκαιρίες στα καρέ του Σταυράκη. Παρόλο που η Φιλιππιάδα στην πρώτη της ουσιαστικά επίσκεψη στην εστία του Φυρυνίδη ισοφάρισε μ’ ένα εκπληκτικό σουτ του Μπούρμπου (γκολ που σπάνια βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα), ο Πυρσός στο β΄ημίχρονο συνέχισε να επιτίθεται και πήρε το παιχνίδι με γκολ του Χατζηβασιλειάδη σε μια φάση που κυριολεκτικά χάθηκε η μπάλα.

4΄- Πρώτη επίσκεψη του Πυρσού στην περιοχή του Σταυράκη με το σουτ του Δούμα να καταλήγει άουτ.
8΄- Εκτέλεση φάουλ του Δουλκερίδη, κεφαλιά ασίστ του Κάλφα στον Τζιώρα που με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 1-0.

19΄- Τεράστια ευκαιρία έχασε ο Χατζηβασειάδης, όταν ο Στουρνάρας σέντραρε ο Τζιώρας πήρε την κεφαλιά και ο Χατζηβασιλειάδης από κοντά σούταρε για ν’ αποκρούσει σωτήρια ο Σταυράκης.
21΄- Ατομική προσπάθεια του Τζιώρα από αριστερά, παράλληλη συρτή σέντρα, απομάκρυνε προ του επρχόμενου Δούμα, ο Μαγκλάρας.

30΄- Σέντρα ακριβείας του Χατζή, κεφαλιά του Χατζηβασιλειάδη από το ύψος της περιοχής,  κόντραρε στον Παλιάγκα και πέρασε κόρνερ.

32΄- Σουτ του Τρούλλη δεν ανησύχησε το Φυρυνίδη.
41΄- Ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους σε 1-1 με κεραυνό του Μπούρμπου από τα 25 μ.

47΄- Μοναδική ευκαιρία έχασε ο Δούμας να δώσει ξανά το προβάδισμα στον Πυρσό, όταν από έξοχη ασίστ του Δουλκερίδη, από θέση τετ-α-τετ πλάσαρε άουτ.

53΄- Σουτ του Τζιώρα από καλή θέση δεν βρήκε στόχο.
60΄- Χάθηκε η μπάλα σε εναλλαγή μεταξύ Δούμα – Γεωργίου και Τζιώρα, πάσα του τελευταίου στο Χατζηβασιλειάδη που από το ύψος του πέναλτι εκτέλεσε το Σταυράκη, σημειώνοντας το 2-1.

65΄- Καλό σουτ του Μπούρμπου, απέκρουσε στη γωνία του ο Φυρυνίδης σε κόρνερ.
69΄- ΄Εξοχη πάσα του Τρούλλη στον Νταλάκα που πλάσαρε αδύναμα για να μπλοκάρει ο Φυρυνίδης.

79΄- Ατομική προσπάθεια του Λάππα, γύρισε την μπάλα στο ύψος της περιοχής, δυνατό σουτ του Τρούλλη, ανάγκασε το Φυρυνίδη ν’ απογειωθεί για να αποκρούσει σε κόρνερ.

Πολύ καλή η διαιτησία των: Κακάνη, Αρχοντή και Λάη (Λάρισας)

ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ (Ανδρέας Παντζιαράς): Φυρυνίδης, Νάιντος, Στουρνάρας, Κουρδάκης, Κάλφας, Χατζηβασιλειάδης (70΄Γκαρόζης), Χατζής (81΄Γκέτσιος), Δουλκερίδης, Τζιώρας, Γεωργίου, Δούμας (61΄Βελώνης)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ (Λάππας): Σταυράκης, Μούτας, Καταγής, Παλιάγκας, Μαγκλάρας, Κόλλινς (80΄Γατσέλος), Λάππας, Μπούρμπος, Νταλάκας (75΄Μπαρκώσης), Τρούλλης, Μιχάλης (72΄Μπασιούκης)
Φώτης Μπαζάκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΡΗΝΙ, ΓΡΕΒΕΝΑ, Greece
fbazakas@yahoo.gr

Fotis Bazakas

view source print?

view source print?

Posts & Comments stat..

Αναγνώστες

ΑΡΧΕΙΟ BLOG

ΣΕΙΡΗΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ

Αθλητικός Όμιλος

Μεγάλου Σειρηνίου

«ΣΕΙΡΗΝΑ»

1992-2009. Ένας κύκλος 17ετών έκλεισε (;)

Ο Αθλητικός Όμιλος Μεγάλου Σειρηνίου «ΣΕΙΡΗΝΑ» ιδρύθηκε ως σωματείο το 1967. Η επίσημη αγωνιστική δράση της ομάδας χωρίζετε σε 3 περιόδους: 1972-1978, 1982-1991 και 1992-2009.

Δεκαετίες ‘70 και ‘80

Την πρώτη περίοδο (1972-1978) η Σειρήνα έπαιξε στην τότε ΕΠΣ Βορειοδυτικής Μακεδονίας κάνοντας μεγάλη πορεία με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ΄ Κατηγορίας –αήττητη- το 1974.

Η δεύτερη περίοδος αρχίζει από το 1982, στη νέα ΕΠΣ Γρεβενών μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’80 όταν η ομάδα έπεσε σε παρακμή κυρίως λόγω της αποχώρησης πολλών παιχτών οι περισσότεροι από τους οποίους μετανάστευσαν στη Γερμανία. Έτσι η Σειρήνα παρά τις προσπάθειες των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών (Κώστας Κόκκινος, Φώτης Φαρμάκης, Μήτσιος Βάιος κ.ά.) βρέθηκε το 1991 στη Β’ Κατηγορία.

Ποδοσφαιρομάνα

Κύριο χαρακτηριστικό αυτών των 2 δεκαετιών είναι η ανάδειξη σπουδαίων ποδοσφαιριστών. Αρκετοί από αυτούς έπαιξαν στις μεγάλες κατηγορίες των εθνικών πρωταθλημάτων: Γιώργος Βαζάκας, Γιώργος Κουκουτσέλας, Βαγγέλης Μπόζιαρης, Γιώργος Κούσκορας, Στέργιος Κιούρκας ή έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο γρεβενιώτικο ποδόσφαιρο με την συμμετοχή τους στον Πυρσό: Φώτης Φαρμάκης, Σταύρος Ελευθεριάδης, Κώστας Μπόζιαρης, Μπάμπης Μπόζιαρης και αρκετοί άλλοι.

1992-2009

Με την είσοδο της δεκαετίας του ’90 η Σειρήνα μπήκε στην τρίτη και σημαντικότερη περίοδο όπου πρωταγωνιστούσε στα πρωταθλήματα της Α’ ερασιτεχνικής (1 πρωτάθλημα το 1999, 1 κύπελο το 2002, 3 τελικοί κυπέλου και πλασάρισμα σχεδόν κάθε χρόνο στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος).

Την περίοδο αυτή οι παίχτες που αναδείχθηκαν και έπαιξαν ή παίζουν σε μεγάλες κατηγορίες ή στον Πυρσό είναι οι: Δημήτρης Τσιάτσιος, Γιάννης Κουκουτσέλας, Αντώνης και Γιάννης Ισαακίδης, Σαράντης Μπαλντούμης, Βαγγέλης Καλαμπούκας, Δημήτρης Καρεπίδης, Γιώργος Ασλανίδης, Γιώργος Τσιάτσιος, Παναγιώτης Κουκουτσέλας και οι Σούλης Φαλτάκας, Γιάννης Ίττης.

Παρόλο που η ομάδα αυτά τα χρόνια στηρίχτηκε σε παίχτες από το Σειρήνι πρέπει να αναγνωρίσουμε και τη μεγάλη προσφορά ποδοσφαιριστών που ήρθαν και έγραψαν τη δική τους ιστορία στη Σειρήνα. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Αντώνης Γκρισπάνης, Βασίλης Μπατακόιας, Χάρης Ιορδανίδης, Γιώργος Ταμπακάκος, Χρήστος Αναστασίου, Νίκος Τόλης, Γιώργος Μιχόπουλος, Σαράντης Γρίδας.

Οι δύο σημαντικότεροι συντελεστές αυτής της μεγάλης πορείας της Σειρήνας αυτών των 15 ετών ήταν οι δύο προπονητές της, ο Κώστας Σαΐτης, που κάθισε στο πάγκο για 7 ολόκληρα χρόνια και ο Γιώργος Κούσκορας που τον διαδέχτηκε για άλλα 7 χρόνια! Και οι δύο λάτρεις του επιθετικού ποδοσφαίρου συνέβαλαν στο να θεωρείται η Σειρήνα από τους φιλάθλους του Νομού μας ως μία από τις ομάδες που παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Φυσικά τεράστια ήταν η συμβολή των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών όπως και των διοικητικών παραγόντων που παρείχαν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα.

Από δω και πέρα η ομάδα πρέπει να συνεχίσει το δρόμο της συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα. Οι υπεύθυνοι της ομάδας πρέπει να λάβουν υπόψη ότι τα παιδιά στο χωριό λιγοστεύουν και ότι σήμερα οι νέοι δε μαθαίνουν ποδόσφαιρο στις αλάνες αλλά στις οργανωμένες «Ακαδημίες».

Με τη βοήθεια όλων των φιλάθλων του χωριού η Σειρήνα θα τα καταφέρει.