ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

free counters

NEW!!!! Τελευταίο τεύχος ΣΕΙΡΗΝΑΣ 05-04-2010

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Γρεβενών



ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Ε.Π.Σ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Τετάρτη: 31 Μαρτίου 2010
ΓΡΕΒΕΝΑ ΑΕΡΑΤΑΑΛΙΑΚΜΩΝ ΚΙΒΩΤΟΥ 0-1 (0-1)

Kι όμως είναι αλήθεια! Η έκπληξη έγινε και ο Αλιάκμων Κιβωτού είναι ο κυπελλούχος της Ε.Π.Σ. Γρεβενών για το 2010.  Πανηγύρια λοιπόν επικρατούν στην Κιβωτό, ενώ έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των Γρεβενά Αεράτα, αφού ακόμα ένας στόχος της φετινής χρονιάς χάθηκε. Στο αγωνιστικό μέρος τώρα το παιχνίδι που διεξήχθη στο πανέμορφο ενωσιακό γήπεδο, δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. ΄Ετσι όπως εξελίχθηκε φάνηκε από την αρχή ότι κυπελλούχος θα ήταν αυτός που θα κατάφερνε να σκοράρει, πράγμα που πέτυχε ο Αλιάκμων Κιβωτού με τον καλύτερο του παίχτη Σάκη Στεργιόπουλος
Με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες, οι ποδοσφαιριστές της Κιβωτού πιο αποφασισμένοι πανηγύρισαν στο τέλος. ΄Ακαρπη υπεροχή και κατοχή της μπάλας είχαν τα Γρεβενά Αεράτα, που δεν μπόρεσαν να αναπτύξουν το παιχνίδι όπως ήθελαν, ενώ παράπονα έχουν από τη διαιτησία που επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι και τις πολλές διακοπές και καθυστερήσεις στο παιχνίδι.

16΄- Ατομική προσπάθεια του Στεργιόπουλου, το σουτ όμως που επιχείρησε ήταν άστοχο.
18΄- Συνεργασία Δ. Σταμπολίδη – Στεργιόπουλου, σουτ του τελευταίου από πλάγια αριστερά δεν βρήκε στόχο.
28΄- Δυνατό σουτ του Ευαγγελόπουλου έξω απ’ την περιοχή, κατέληξε άουτ.
37΄- Ψηλοκρεμαστό γέμισμα του Χατζηγιετήμ απ’ το κέντρο του γηπέδου εκμεταλλεύτηκε ο Στεργιόπουλος, ο οποίος ελίχθηκε στο ύψος της περιοχής και με έξοχο συρτό πλασέ σημείωσε το 0-1.
49΄- Μεγάλη ευκαιρία για τα Αεράτα να ισοφαρίσουν, όταν ο Ευαγγελόπουλος από αριστερά έβγαλε παράλληλη σέντρα για να αστοχήσει ο Μπόζιαρης με το κεφάλι από τα 3 μέτρα.

81΄- Δυνατό σουτ του Ευαγγελόπουλου πέρασε άουτ.

86΄- Σουτ του Δημόπουλου από καλή θέση δεν ανησύχησε τον Κυργερίδη, αφού η μπάλα πέρασε πολύ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Καλή Η διαιτησία των: Κ. Τσέτσιλα, Ρίγγου, Φώλια και Μωυσιάδη (4ος) (Ε.Π.Σ. Γρεβενών)

Κόκκινες κάρτες: Θ. Λάλλος 81΄, Π. Τεντόγλου 81΄

ΓΡΕΒΕΝΑ ΑΕΡΑΤΑ (Νίκος Μπαλοδήμος): Βίδρας, Ευαγγελόπουλος, Οικονόμου, Χερίδης, Θ. Δημόπουλος (45΄Θ. Λάλλος), Τ. Δημόπουλος, Αναστασιάδης, Σ. Μπαλοδήμος (45΄Χαστάς), Παπακώστας (45΄Δημητριάδης), Ρ. Δημόπουλος, Μπόζιαρης

ΑΛΙΑΚΜΩΝ ΚΙΒΩΤΟΥ (Γιάννης Κοιλανίτης): Κυργερίδης, Δ. Σταμπολίδης, Τεντόγλου, Κίτσιος (71΄Ι. Σταμπολίδης), Π. Σταμπολίδης, Καλαϊτζίδης (86΄Φωτιάδης), Χατζηγιετήμ, Καϊτανίδης, Στεργιόπουλος, Βασιλειάδης, Γ. Παπαδόπουλος (90΄Χατζηβασιλειάδης)

Ρεπορτάζ: Φώτης Μπαζάκας
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπαζάκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΡΗΝΙ, ΓΡΕΒΕΝΑ, Greece
fbazakas@yahoo.gr

Fotis Bazakas

view source print?

view source print?

Posts & Comments stat..

Αναγνώστες

ΑΡΧΕΙΟ BLOG

ΣΕΙΡΗΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ

Αθλητικός Όμιλος

Μεγάλου Σειρηνίου

«ΣΕΙΡΗΝΑ»

1992-2009. Ένας κύκλος 17ετών έκλεισε (;)

Ο Αθλητικός Όμιλος Μεγάλου Σειρηνίου «ΣΕΙΡΗΝΑ» ιδρύθηκε ως σωματείο το 1967. Η επίσημη αγωνιστική δράση της ομάδας χωρίζετε σε 3 περιόδους: 1972-1978, 1982-1991 και 1992-2009.

Δεκαετίες ‘70 και ‘80

Την πρώτη περίοδο (1972-1978) η Σειρήνα έπαιξε στην τότε ΕΠΣ Βορειοδυτικής Μακεδονίας κάνοντας μεγάλη πορεία με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ΄ Κατηγορίας –αήττητη- το 1974.

Η δεύτερη περίοδος αρχίζει από το 1982, στη νέα ΕΠΣ Γρεβενών μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’80 όταν η ομάδα έπεσε σε παρακμή κυρίως λόγω της αποχώρησης πολλών παιχτών οι περισσότεροι από τους οποίους μετανάστευσαν στη Γερμανία. Έτσι η Σειρήνα παρά τις προσπάθειες των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών (Κώστας Κόκκινος, Φώτης Φαρμάκης, Μήτσιος Βάιος κ.ά.) βρέθηκε το 1991 στη Β’ Κατηγορία.

Ποδοσφαιρομάνα

Κύριο χαρακτηριστικό αυτών των 2 δεκαετιών είναι η ανάδειξη σπουδαίων ποδοσφαιριστών. Αρκετοί από αυτούς έπαιξαν στις μεγάλες κατηγορίες των εθνικών πρωταθλημάτων: Γιώργος Βαζάκας, Γιώργος Κουκουτσέλας, Βαγγέλης Μπόζιαρης, Γιώργος Κούσκορας, Στέργιος Κιούρκας ή έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο γρεβενιώτικο ποδόσφαιρο με την συμμετοχή τους στον Πυρσό: Φώτης Φαρμάκης, Σταύρος Ελευθεριάδης, Κώστας Μπόζιαρης, Μπάμπης Μπόζιαρης και αρκετοί άλλοι.

1992-2009

Με την είσοδο της δεκαετίας του ’90 η Σειρήνα μπήκε στην τρίτη και σημαντικότερη περίοδο όπου πρωταγωνιστούσε στα πρωταθλήματα της Α’ ερασιτεχνικής (1 πρωτάθλημα το 1999, 1 κύπελο το 2002, 3 τελικοί κυπέλου και πλασάρισμα σχεδόν κάθε χρόνο στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος).

Την περίοδο αυτή οι παίχτες που αναδείχθηκαν και έπαιξαν ή παίζουν σε μεγάλες κατηγορίες ή στον Πυρσό είναι οι: Δημήτρης Τσιάτσιος, Γιάννης Κουκουτσέλας, Αντώνης και Γιάννης Ισαακίδης, Σαράντης Μπαλντούμης, Βαγγέλης Καλαμπούκας, Δημήτρης Καρεπίδης, Γιώργος Ασλανίδης, Γιώργος Τσιάτσιος, Παναγιώτης Κουκουτσέλας και οι Σούλης Φαλτάκας, Γιάννης Ίττης.

Παρόλο που η ομάδα αυτά τα χρόνια στηρίχτηκε σε παίχτες από το Σειρήνι πρέπει να αναγνωρίσουμε και τη μεγάλη προσφορά ποδοσφαιριστών που ήρθαν και έγραψαν τη δική τους ιστορία στη Σειρήνα. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Αντώνης Γκρισπάνης, Βασίλης Μπατακόιας, Χάρης Ιορδανίδης, Γιώργος Ταμπακάκος, Χρήστος Αναστασίου, Νίκος Τόλης, Γιώργος Μιχόπουλος, Σαράντης Γρίδας.

Οι δύο σημαντικότεροι συντελεστές αυτής της μεγάλης πορείας της Σειρήνας αυτών των 15 ετών ήταν οι δύο προπονητές της, ο Κώστας Σαΐτης, που κάθισε στο πάγκο για 7 ολόκληρα χρόνια και ο Γιώργος Κούσκορας που τον διαδέχτηκε για άλλα 7 χρόνια! Και οι δύο λάτρεις του επιθετικού ποδοσφαίρου συνέβαλαν στο να θεωρείται η Σειρήνα από τους φιλάθλους του Νομού μας ως μία από τις ομάδες που παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Φυσικά τεράστια ήταν η συμβολή των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών όπως και των διοικητικών παραγόντων που παρείχαν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα.

Από δω και πέρα η ομάδα πρέπει να συνεχίσει το δρόμο της συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα. Οι υπεύθυνοι της ομάδας πρέπει να λάβουν υπόψη ότι τα παιδιά στο χωριό λιγοστεύουν και ότι σήμερα οι νέοι δε μαθαίνουν ποδόσφαιρο στις αλάνες αλλά στις οργανωμένες «Ακαδημίες».

Με τη βοήθεια όλων των φιλάθλων του χωριού η Σειρήνα θα τα καταφέρει.