ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

free counters

NEW!!!! Τελευταίο τεύχος ΣΕΙΡΗΝΑΣ 05-04-2010

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΑΛΑΡΓΑ!!!


  • Στο Ζάλοβο σφάζουν φρικιά, στο Μέγαρο κριάρια και για της Τζούλιας το βρακί σφάζονται παλικάρια (δημώδες άσμα).

  • Κάποτε οι ΄Ελληνες πολέμησαν για ένα πουκάμισο αδειανό, για μια ωραία Ελένη, τώρα ο πόλεμος γίνεται για τα εσώρουχα της Τζούλιας.

  • Πριν 2800 χρόνια, κάποιος "φουκαράς" ΄Ομηρος έγραφε την Ιλιάδα. Οι σημερινοί ΄Ελληνες γράφουν την ...Τζουλιάδα.

  • Veni-vidi-vici - ήρθα!είδα!νίκησα! Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών Γιώργος Κοσματόπουλος έφτασε στο μακρινό Ντονκάστερ της Αγγλίας, ομού μετά της Εθνικής Ελπίδων της Ελλάδας, νίκησε, - μεγάλη νίκη- και επέστρεψε σώος και αβλαβής. Επίσης ουδέν συνέβη. Ούτε λιμοί, ούτε σεισμοί, ούτε καταποντισμοί. Προφανώς ο Κων/νος Μητσοτάκης χασμουριότανε εκέινη την ώρα.

  • Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος μέσα στα Σκόπια. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Γρεβενών, ως νέος Μεγαλέξανδρος, θα κάνει μια ...χαψιά τους ψευτομακεδόνες και θα επιστρέψει στα πάτρια εδάφη τροπαιοφόρος -σαν τον Αη-Γιώργη-.

  • Είχε όμως ο ανωτέρω και μια μεγάλη ήττα στην Αγγλία, αφού οι "ασπρουλιάρηδες", μετά από συνεχή πρέσσινγκ και πρεσσάρισμα, τον εξανάγκασαν σε διακοπή του καπνίσματος. Ειλικρινά ...μπάφιασε ο Πρόεδρος.

  • Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά τουφέκια πέφτουν, μήτε σε γάμο ρίχνονται, μήτε σε χαροκόπι; Ουδέ σε γάμο ρίχνονται, ουδέ σε χαροκόπι, Πυρσάρα κάνει πόλεμο με Πόντιο κι Ανδρέα, Αρβανιτίδης πλάκωσε, στων Γρεωενών τον Πύργο.

  • Πυρσάρα ρίξε τ' άρματα, δεν είναι δω το ΔΑΚ, εδώ ' σαι σκλάβα του πασά, σκλάβα Αρβανιτίδη.

  • ΄Αμφισσα κι αν προσκύνησε κι αν τούρκεψε η Θέρμη, Πυρσάρα αφέντες λιάπηδες, δεν έκαμε δεν κάνει.

  • Δαυλί στο χέρι άρπαξε, κόρες και νύφες κράζει!!!

  • Σκλάβοι Αρβανιτ(ίδης) μη ζήσωμεν, παιδιά μου ελάτε...

  • Και τα φυσέκια ανάψανε κι όλοι φωτιά γινήκαν.

  • Καλά αυτοί του ΣΔΟΕ τι ήθελαν και μπούκαραν στο σαράι της Τζούλιας; Δεν γνώριζαν ότι έτσι στρέφονται κατά της ... εθνικής λίμπιντο; ΄Αντε τώρα και σε συνάρτηση με τα οικονομικά μέτρα να (ανα)σηκωθεί εκ νέου η ...σημαία.

  • Πώς βλέπουν οι ΄Ελληνες την κρίση;

  • Αγρότης: Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.

  • Φαρμακοποιός: Με το σταγονόμετρο.

  • Νεκροθάφτης: Ψόφια πράγματα.

  • Ο απέναντι νεκροθάφτης: Μεγάλη νέκρα.

  • Μανάβης: κολοκύθια.

  • Τι βρήκε ένας τράγος που έπεσε μες στο πηγάδι; - τραγικό θάνατο.

  • Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, μόνο μ' ένα τρόπο μπορεί να λυθεί. Να πάρει το πρωτάθλημα η ΠΑΟΚάρα. Εκεί να δείτε γεννητούρια. Κοζάνη - Βέροια - Γιδάς - Γρεβενά - Καλλιάρια - Φλώρινα - Καστοριά - ΄Εδεσσα - Κιλκίς. Δράμα η Καβάλα στις Σέρρες. Να λοιπόν η εθνική υπόθεση για την οποία θα πρέπει να αγωνισθώμεν. Στην πιο γλυκιά στιγμή της ηδονής ... ΠΑΟΚ και ξερό ψωμί (κάτι σαν Lacta).
    Sebastian

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΡΗΝΙ, ΓΡΕΒΕΝΑ, Greece
fbazakas@yahoo.gr

Fotis Bazakas

view source print?

view source print?

Posts & Comments stat..

Αναγνώστες

ΑΡΧΕΙΟ BLOG

ΣΕΙΡΗΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ

Αθλητικός Όμιλος

Μεγάλου Σειρηνίου

«ΣΕΙΡΗΝΑ»

1992-2009. Ένας κύκλος 17ετών έκλεισε (;)

Ο Αθλητικός Όμιλος Μεγάλου Σειρηνίου «ΣΕΙΡΗΝΑ» ιδρύθηκε ως σωματείο το 1967. Η επίσημη αγωνιστική δράση της ομάδας χωρίζετε σε 3 περιόδους: 1972-1978, 1982-1991 και 1992-2009.

Δεκαετίες ‘70 και ‘80

Την πρώτη περίοδο (1972-1978) η Σειρήνα έπαιξε στην τότε ΕΠΣ Βορειοδυτικής Μακεδονίας κάνοντας μεγάλη πορεία με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ΄ Κατηγορίας –αήττητη- το 1974.

Η δεύτερη περίοδος αρχίζει από το 1982, στη νέα ΕΠΣ Γρεβενών μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’80 όταν η ομάδα έπεσε σε παρακμή κυρίως λόγω της αποχώρησης πολλών παιχτών οι περισσότεροι από τους οποίους μετανάστευσαν στη Γερμανία. Έτσι η Σειρήνα παρά τις προσπάθειες των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών (Κώστας Κόκκινος, Φώτης Φαρμάκης, Μήτσιος Βάιος κ.ά.) βρέθηκε το 1991 στη Β’ Κατηγορία.

Ποδοσφαιρομάνα

Κύριο χαρακτηριστικό αυτών των 2 δεκαετιών είναι η ανάδειξη σπουδαίων ποδοσφαιριστών. Αρκετοί από αυτούς έπαιξαν στις μεγάλες κατηγορίες των εθνικών πρωταθλημάτων: Γιώργος Βαζάκας, Γιώργος Κουκουτσέλας, Βαγγέλης Μπόζιαρης, Γιώργος Κούσκορας, Στέργιος Κιούρκας ή έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο γρεβενιώτικο ποδόσφαιρο με την συμμετοχή τους στον Πυρσό: Φώτης Φαρμάκης, Σταύρος Ελευθεριάδης, Κώστας Μπόζιαρης, Μπάμπης Μπόζιαρης και αρκετοί άλλοι.

1992-2009

Με την είσοδο της δεκαετίας του ’90 η Σειρήνα μπήκε στην τρίτη και σημαντικότερη περίοδο όπου πρωταγωνιστούσε στα πρωταθλήματα της Α’ ερασιτεχνικής (1 πρωτάθλημα το 1999, 1 κύπελο το 2002, 3 τελικοί κυπέλου και πλασάρισμα σχεδόν κάθε χρόνο στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος).

Την περίοδο αυτή οι παίχτες που αναδείχθηκαν και έπαιξαν ή παίζουν σε μεγάλες κατηγορίες ή στον Πυρσό είναι οι: Δημήτρης Τσιάτσιος, Γιάννης Κουκουτσέλας, Αντώνης και Γιάννης Ισαακίδης, Σαράντης Μπαλντούμης, Βαγγέλης Καλαμπούκας, Δημήτρης Καρεπίδης, Γιώργος Ασλανίδης, Γιώργος Τσιάτσιος, Παναγιώτης Κουκουτσέλας και οι Σούλης Φαλτάκας, Γιάννης Ίττης.

Παρόλο που η ομάδα αυτά τα χρόνια στηρίχτηκε σε παίχτες από το Σειρήνι πρέπει να αναγνωρίσουμε και τη μεγάλη προσφορά ποδοσφαιριστών που ήρθαν και έγραψαν τη δική τους ιστορία στη Σειρήνα. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Αντώνης Γκρισπάνης, Βασίλης Μπατακόιας, Χάρης Ιορδανίδης, Γιώργος Ταμπακάκος, Χρήστος Αναστασίου, Νίκος Τόλης, Γιώργος Μιχόπουλος, Σαράντης Γρίδας.

Οι δύο σημαντικότεροι συντελεστές αυτής της μεγάλης πορείας της Σειρήνας αυτών των 15 ετών ήταν οι δύο προπονητές της, ο Κώστας Σαΐτης, που κάθισε στο πάγκο για 7 ολόκληρα χρόνια και ο Γιώργος Κούσκορας που τον διαδέχτηκε για άλλα 7 χρόνια! Και οι δύο λάτρεις του επιθετικού ποδοσφαίρου συνέβαλαν στο να θεωρείται η Σειρήνα από τους φιλάθλους του Νομού μας ως μία από τις ομάδες που παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Φυσικά τεράστια ήταν η συμβολή των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών όπως και των διοικητικών παραγόντων που παρείχαν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα.

Από δω και πέρα η ομάδα πρέπει να συνεχίσει το δρόμο της συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα. Οι υπεύθυνοι της ομάδας πρέπει να λάβουν υπόψη ότι τα παιδιά στο χωριό λιγοστεύουν και ότι σήμερα οι νέοι δε μαθαίνουν ποδόσφαιρο στις αλάνες αλλά στις οργανωμένες «Ακαδημίες».

Με τη βοήθεια όλων των φιλάθλων του χωριού η Σειρήνα θα τα καταφέρει.