ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

free counters

NEW!!!! Τελευταίο τεύχος ΣΕΙΡΗΝΑΣ 05-04-2010

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου 20&21 Μαρτίου 2010






27η Αγωνιστική
KYΡΙΑΚΗ: 21-03-2010
    Δ.Α.Κ. KOZANHΣ: 15:00 μ.μ.
KOZANH - ΠΥΡΣΟΣ
Διαιτητής: Α. Παυλίδης (Χαλκιδικής)
Α' Βοηθός: Στ. Γούτας (Χαλκιδικής)
Β' Βοηθός: Γ. Κελαζόγλου (Χαλκιδικής)
4ος Διαιτητής: Α. Σημαιάκης (Χαλκιδικής)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Π. Ιακωβίδης (Σερρών)

Τοπικό ντέρμπι στο οποίο αποδίδει μεγάλη σημασία ο  Πυρσός, προκειμένου να διασκεδάσει τα δυο συνεχόμενα αποτυχημένα αποτελέσματα.

 Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η Κοζάνη, που επιζητά εναγωνίως το τρίποντο για να ξεφύγει από τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό. Από την άλλη μεριά ο Πυρσός θα αγωνιστεί για τη νίκη και μόνο, αφού πλέον σκοπός της ομάδας είναι να παρουσιάσει όσο το δυνατόν καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο στις τελευταίες αγωνιστικές και να ικανοποιήσει τους πολυπληθείς φιλάθλους του.  Εξάλλου στον Πυρσό δεν θέλουν να γκρεμίσουν ότι ως τώρα έχτισαν μεθοδικά με πολύ κόπο, και θα τα δώσουν όλα για τη νίκη. Επιτέλους αυτή τη βδομάδα, η ομάδα κατάφερε να προπονηθεί κανονικά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι ο Ανδρέας Παντζιαράς, δεν έδωσε κανένα ρεπό στους ποδοσφαιριστές του, αφού είχαν για ένα δεκαήμερο περίπου να προπονηθούν σε κανονικές γηπεδικές συνθήκες. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Κύπριος τεχνικός είναι πολλά. Δεν έχει στη διάθεσή του, τους τιμωρημένους Σερέτη και Δουλκερίδη, ενώ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή των τραυματιών Νάιντου, Γιακάκογλου και Βελώνη. Αναμένεται λοιπόν να πραγματοποιηθεί ένα πολύ καλό παιχνίδι και σίγουρα θα το παρακολουθήσουν πάνω από 300 Γρεβενιώτες φίλαθλοι.



Δ΄ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
 3ος ΟΜΙΛΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ Δ.Δ. ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΥ: ΚΥΡΙΑΚΗ: 21-03-2010, ΄ΩΡΑ: 16.00΄μ.μ.  
23η αγωνιστική

Α.Ε. Ποντίων Βατολάκκου - ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αγγελάκης Α. (Μακεδονίας)
Α΄ΒΟΗΘΟΣ : Πετρεντζής Ε. (Μακεδονίας)
Β΄ΒΟΗΘΟΣ: Ταγγάρη Ν. (Μακεδονίας)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Χριστοδούλου Α. (Ημαθίας)

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται  η προετοιμασία της Α.Ε.Π. για τον κρίσιμο εντός έδρας αγώνα με το Βατανιακό. Για τους Κατερινιώτες άνοιξε η όρεξη της ανόδου και αναμένεται να πραγματοποιηθεί αγώνας έως εσχάτων.
Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για την τεχνική ηγεσία των Ποντίων και ο Χρήστος Λάλλος θα έχει στη διάθεσή του, όλους τους ποδοσφαιριστές του. ΄Απαντες στο Βατόλακκο γνωρίζουν πως με νίκη η ομάδα θα κάνει ένα τεράστιο βήμα για την παραμονή της, γι' αυτό ο Πρόεδρος της Α.Ε.Π. Θωμάς Ντίγκος έκανε έκκληση στους Γρεβενιώτες φιλάθλους να βοηθήσουν με την παρουσία τους την ομάδα. 
Βρισκόμαστε σε άριστη αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση στην πιο κρίσιμη καμπή ίσως του πρωταθλήματος, και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος, βλέποντας τα παιχνίδια ένα - ένα ξεχωριστά, δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής των Ποντίων Δρόσος Φαλτάκας. Πιστεύω πως θα δοθεί μάχη ως το τέλος. ΄Ολες οι ομάδες που έχουν έως 32 βαθμούς κινδυνεύουν και ελπίζω εμείς να κάνουμε τα λιγότερα λάθη, ώστε να πετύχουμε το στόχο μας.

Δ΄ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
 3ος ΟΜΙΛΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ Δ.Δ. ΠΟΡΟΥ: ΚΥΡΙΑΚΗ: 14-03-2010, ΄ΩΡΑ: 16.00΄μ.μ.  
23η αγωνιστική

ΓΡΕΒΕΝΑ ΑΕΡΑΤΑ-Μακεδονικός Φούφα
ΔΙΑΤΗΤΗΣ: Η. Αναστασίου (Λάρισας)
Α΄ΒΟΗΘΟΣ: Α. Τσαπρατζής (Λάρισας)
Β΄ΒΟΗΘΟΣ: Γ. Κομισοπούλου (Λάρισας)
Παρατηρητής: Ι. Γεωργαράς  (΄Αρτας)


Η πικρία παραμένει στα Αεράτα αφού σε δυο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια  η ομάδα ηττήθηκε με 0-1, παρά την πάρα πολύ καλή απόδοση και τη σωρεία χαμένων κλασσικών ευκαιριών. 
O Γενικός Αρχηγός Κώστας Χαστάς εξέφρασε  τα παράπονά του για τη διαιτησία, αφού για μια ακόμη φορά δεν δόθηκε πεντακάθαρο πέναλτι στα Αεράτα. Παρόλα αυτά όπως τονίζουν όλοι στον Πόρο, με την ίδια τακτική θα αγωνισθούν και στα εναπομείναντα παιχνίδια, παίζοντας για την αξιοπρέπεια και μόνο. ΄Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Νίκος Μπαλοδήμος, σημασία έχει όταν πέφτεις, ο τρόπος του πεσίματος. ΄Αρα η συνέχεια του πρωταθλήματος δεν απλώς τυπική διαδικασία, αφού σε κάθε παιχνίδι δίνονται ευκαιρίες σε νεαρούς κυρίως ποδοσφαιριστές να πάρουν το βάπτισμα του πυρός, όπως έγινε στο ματς με το Σβορώνο, όπου ντεμπούτο στη Δ΄Εθνική έκαναν οι νεαροί Σέργιος Μπαλοδήμος και Κοτενίδης.
Στο αγωνιστικό μέρος τώρα, πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τεχνικός των Αεράτων. Θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Ευαγγελόπουλος και Γιώργος Δεληβός, οι τραυματίες Αποστόλης Οικονόμου, Θωμάς και Παναγιώτης Λάλλος, καθώς και οι Δημητριάδης, Πασαγιάννης και Γάκης, που βρίσκονται σε εκδρομή με το σχολείο τους. ΄Ετσι αναμένεται τα Αεράτα να παραταχθούν με ενδεκάδα ανάγκης και να χρησιμοποιηθούν 5 ποδοσφαιριστές 14 και 15 χρονών από τη β΄ομάδα, ενώ θα δοθεί η ευκαιρία στο νεαρό αμυντικό Βιτορίνο να ντεμπουτάρει κι αυτός με τη σειρά του στη Δ΄Εθνική.

A΄ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 
Συνεχίζεται κανονικά το επόμενο Σαββατοκύριακο η 18η αγωνιστική του Α΄Τοπικού της Ε.Π.Σ. Γρεβενών, μετά την αναβολή των αγώνων το προγούμενο Σαββατοκύριακο.

18η αγωνιστική
20-03-2010 ώρα: 16.00 μ.μ.
Σειρήνα - Κιβωτός
Αμυγδαλιά - Καρπερό
Φελλί - Κτηνοτροφικός
Μηλιά - Δήμητρα
 Μέγαρο - Ιτέα
Παλιουριά - Κοκκινιά
 Δεσκάτη - Αγ. Γεώργιος

H πρωτοπόρος Σειρήνα, αγωνίζεται στην έδρα της με την Κιβωτό, ομάδα που παρουσιάζεται σχετικά αδύναμη με τα προηγούμενα χρόνια κι έτσι αναμένεται το συγκρότημα του Σαράντη Μπαλντούμη να μην αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα.
Η τεχνική ηγεσία τρίβει τα χέρια της από ικανοποίηση καθώς βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει στις υπηρεσίες όλων των παικτών. Αποθεραπεύτηκε πλήρως ο Νίκος Φαλτάκας, ενώ αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και ο βασικός τερματοφύλακας Θοδωρής Αποστολίδης που απουσίαζε αδικαιολόγητα στα δυο προηγούμενα ματς και κλήθηκε σε απολογία από τη διοίκηση της ομάδας. Οι εξηγήσεις του κρίθηκαν επαρκείς κι έτσι αναμένεται να ενσωματωθεί στην αποστολή.
Με εντατικούς ρυθμούς εξάλλου συνεχίζεται η προετοιμασία της ομάδας, αφού εκτός του αγώνα με την Κιβωτό, η Σειρήνα αντιμετωπίζει την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010, τα Γρεβενά Αεράτα στον ημιτελικό του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Γρεβενών.

Τον αγώνα της Δ΄Εθνικής Κατηγορίας μεταξύ Βολίδας Κ. Γαρούνας- Α.Ο. Ελαιοφύτου θα διευθύνει ο διαιτητής μας (Ε.Π.Σ. Γρεβενών) Δημήτρης Θάνος με βοηθούς τον κ. Βλαχάκη και την κα Σιούμπουρα.
Τον αγώνα της Δ΄Εθνικής Κατηγορίας μεταξύ Προοδευτικής Περάματος - Α.Ε. Μεσολλογίου θα διευθύνει ο διαιτητής Π. Λέκκας με βοηθούς τους: Π. Ρίγγο και Γ. Φώλια (Ε.Π.Σ. Γρεβενών).

Παρατηρητής Διαιτησίας στον αγώνα Σούλι Παραθυμιάς - Απόλλων Ευπαλίου θα είναι ο κ. Αργύρης Νατσιόπουλος (Ε.Π.Σ. Γρεβενών).
Φώτης Μπαζάκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΡΗΝΙ, ΓΡΕΒΕΝΑ, Greece
fbazakas@yahoo.gr

Fotis Bazakas

view source print?

view source print?

Posts & Comments stat..

Αναγνώστες

ΑΡΧΕΙΟ BLOG

ΣΕΙΡΗΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ

Αθλητικός Όμιλος

Μεγάλου Σειρηνίου

«ΣΕΙΡΗΝΑ»

1992-2009. Ένας κύκλος 17ετών έκλεισε (;)

Ο Αθλητικός Όμιλος Μεγάλου Σειρηνίου «ΣΕΙΡΗΝΑ» ιδρύθηκε ως σωματείο το 1967. Η επίσημη αγωνιστική δράση της ομάδας χωρίζετε σε 3 περιόδους: 1972-1978, 1982-1991 και 1992-2009.

Δεκαετίες ‘70 και ‘80

Την πρώτη περίοδο (1972-1978) η Σειρήνα έπαιξε στην τότε ΕΠΣ Βορειοδυτικής Μακεδονίας κάνοντας μεγάλη πορεία με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ΄ Κατηγορίας –αήττητη- το 1974.

Η δεύτερη περίοδος αρχίζει από το 1982, στη νέα ΕΠΣ Γρεβενών μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’80 όταν η ομάδα έπεσε σε παρακμή κυρίως λόγω της αποχώρησης πολλών παιχτών οι περισσότεροι από τους οποίους μετανάστευσαν στη Γερμανία. Έτσι η Σειρήνα παρά τις προσπάθειες των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών (Κώστας Κόκκινος, Φώτης Φαρμάκης, Μήτσιος Βάιος κ.ά.) βρέθηκε το 1991 στη Β’ Κατηγορία.

Ποδοσφαιρομάνα

Κύριο χαρακτηριστικό αυτών των 2 δεκαετιών είναι η ανάδειξη σπουδαίων ποδοσφαιριστών. Αρκετοί από αυτούς έπαιξαν στις μεγάλες κατηγορίες των εθνικών πρωταθλημάτων: Γιώργος Βαζάκας, Γιώργος Κουκουτσέλας, Βαγγέλης Μπόζιαρης, Γιώργος Κούσκορας, Στέργιος Κιούρκας ή έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο γρεβενιώτικο ποδόσφαιρο με την συμμετοχή τους στον Πυρσό: Φώτης Φαρμάκης, Σταύρος Ελευθεριάδης, Κώστας Μπόζιαρης, Μπάμπης Μπόζιαρης και αρκετοί άλλοι.

1992-2009

Με την είσοδο της δεκαετίας του ’90 η Σειρήνα μπήκε στην τρίτη και σημαντικότερη περίοδο όπου πρωταγωνιστούσε στα πρωταθλήματα της Α’ ερασιτεχνικής (1 πρωτάθλημα το 1999, 1 κύπελο το 2002, 3 τελικοί κυπέλου και πλασάρισμα σχεδόν κάθε χρόνο στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος).

Την περίοδο αυτή οι παίχτες που αναδείχθηκαν και έπαιξαν ή παίζουν σε μεγάλες κατηγορίες ή στον Πυρσό είναι οι: Δημήτρης Τσιάτσιος, Γιάννης Κουκουτσέλας, Αντώνης και Γιάννης Ισαακίδης, Σαράντης Μπαλντούμης, Βαγγέλης Καλαμπούκας, Δημήτρης Καρεπίδης, Γιώργος Ασλανίδης, Γιώργος Τσιάτσιος, Παναγιώτης Κουκουτσέλας και οι Σούλης Φαλτάκας, Γιάννης Ίττης.

Παρόλο που η ομάδα αυτά τα χρόνια στηρίχτηκε σε παίχτες από το Σειρήνι πρέπει να αναγνωρίσουμε και τη μεγάλη προσφορά ποδοσφαιριστών που ήρθαν και έγραψαν τη δική τους ιστορία στη Σειρήνα. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Αντώνης Γκρισπάνης, Βασίλης Μπατακόιας, Χάρης Ιορδανίδης, Γιώργος Ταμπακάκος, Χρήστος Αναστασίου, Νίκος Τόλης, Γιώργος Μιχόπουλος, Σαράντης Γρίδας.

Οι δύο σημαντικότεροι συντελεστές αυτής της μεγάλης πορείας της Σειρήνας αυτών των 15 ετών ήταν οι δύο προπονητές της, ο Κώστας Σαΐτης, που κάθισε στο πάγκο για 7 ολόκληρα χρόνια και ο Γιώργος Κούσκορας που τον διαδέχτηκε για άλλα 7 χρόνια! Και οι δύο λάτρεις του επιθετικού ποδοσφαίρου συνέβαλαν στο να θεωρείται η Σειρήνα από τους φιλάθλους του Νομού μας ως μία από τις ομάδες που παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Φυσικά τεράστια ήταν η συμβολή των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών όπως και των διοικητικών παραγόντων που παρείχαν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα.

Από δω και πέρα η ομάδα πρέπει να συνεχίσει το δρόμο της συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα. Οι υπεύθυνοι της ομάδας πρέπει να λάβουν υπόψη ότι τα παιδιά στο χωριό λιγοστεύουν και ότι σήμερα οι νέοι δε μαθαίνουν ποδόσφαιρο στις αλάνες αλλά στις οργανωμένες «Ακαδημίες».

Με τη βοήθεια όλων των φιλάθλων του χωριού η Σειρήνα θα τα καταφέρει.