ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

free counters

NEW!!!! Τελευταίο τεύχος ΣΕΙΡΗΝΑΣ 05-04-2010

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Σιάτιστα - Α.Ε.Π. Βατολάκκου 3-2




ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ - Α.Ε.Π. 3-2 (3-0)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ – 3ος ΟΜΙΛΟΣ – 16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ: 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010
  
Κάτω από πολικές συνθήκες διεξήχθη ο αγώνας μεταξύ Σιάτιστας και Α.Ε.Π. σ’ ένα πολύ καλό παιχνίδι που τα είχε όλα. 5 γκολ, δοκάρια, ένταση με τελικό νικητή τη Σιάτιστα. Ο αγώνας είχε δύο όψεις. Καθολική υπεροχή της Σιάτιστας στο α΄ημίχρονο με τους παίχτες της να κάνουν ότι θέλουν στο γήπεδο, να σημειώνουν τρία τέρματα και με την Α.Ε.Π. αγνώριστη και ασύνδετη, σε κανένα σημείο του 1ου σαρανταπεντάλεπτου να μην δικαιολογεί την παρουσία της στον αγωνιστικό χώρο. Κι ενώ όλοι θεωρούσαν ότι το παιχνίδι είχε ήδη τελειώσει, είχαμε ολική επαναφορά για τους Πόντιους, που μείωσαν σε 3-2, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες και πίεσαν ασφυκτικά ως το τέλος χωρίς αποτέλεσμα όμως. Και σαν μην έφτανε η ήττα, τα χειρότερα για τους Πόντιους ήταν η αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 90΄του Αθανασόπουλου με αποτέλεσμα η Α.Ε.Π. και μετά την επιστροφή του Τσακστάρα στον Πυρσό, να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στη θέση του τερματοφύλακα για τα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια.


5΄- Πλασέ του Χατζηρούμπη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Αθανασόπουλου.
12΄-  Ο Χατζηρούμπης μπήκε μόνος μέσα στην περιοχή, βγήκε έγκαιρα ο Αθανασόπουλος και μπλόκαρε την μπάλα.
14΄- Φάουλ εκτέλεσε ο ΄Ιττης από αριστερά, ασθενής απόκρουση από το Μαντζιώλα, η μπάλα στρώθηκε στο Δαηνά που κεραυνοβόλησε τον Αθανασόπουλο σημειώνοντας το 1-0.
16΄- ΄Ιττης και Τσάτσαρης συνεργάστηκαν άψογα, ο τελευταίος τροφοδότησε πλάγια δεξιά το Ν. Γκαραγκούνη που σούταρε αιφνιδιάζοντας τον Αθανασόπουλο που περίμενε σέντρα και σημείωσε το 2-0 για τη Σιάτιστα.
22΄- Ο ΄Ιττης τροφοδότησε τον Τσάτσαρη που σούταρε δυνατά για να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Αθανασόπουλος.
29΄- Η μοναδική καλή ευκαιρία για την Α.Ε.Π. στο α΄ημίχρονο, όταν ο Παπαμιχαήλ σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής για να αποκρούσει με τις άκρες των δαχτύλων ο Στυλιανός και η μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ.
39΄- Σέντρα του Χατζηρούμπη από δεξιά, σουτ στην κίνηση από το Δαηνά από καλή θέση, πέρασε απελπιστικά άουτ.
43΄- Φάουλ εκτέλεσε ο ΄Ιττης από αριστερά, και ο Μαλούτας με κεφαλιά από τα 2 μέτρα κατάφερε να αστοχήσει.
45΄- Εκπληκτική επέμβαση του Αθανασόπουλου σε βολίδα του ΄Ιττη από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Το κόρνερ εκτέλεσε ο ΄Ιττης, απέκρουσε ο Φαλτάκας, σουτ του Χατζηρούμπη έξω απ’ την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Αθανασόπουλου κι έτσι η Σιάτιστα προηγήθηκε με 3-0 στο ημίχρονο.

55΄- Δυνατό συρτό σουτ του Γκορουμάνου αιφνιδίασε το Στυλιανό κι έτσι η Α.Ε.Π. μείωσε σε 3-1.
59΄- Μεγάλη ευκαιρία για την Α.Ε.Π. να επιστρέψει στο ματς, όταν ο Παπαμιχαήλ εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Νασιόπουλος απέκρουσε με το κεφάλι και ο Κυριακίδης από ευνοϊκή θέση έπιασε την κεφαλιά που μπλόκαρε ο Στυλιανός.
64΄- Απευθείας εκτέλεση φάουλ απ’ τον ΄Ιττη απέκρουσε ο Αθανασόπουλος και στη συνέχεια απομάκρυνε ο Φαλτάκας.
71΄- Τεράστια ευκαιρία για την Α.Ε.Π., όταν ο Γκορουμάνος εκμεταλλεύτηκε λάθος του τερματοφύλακα, πλάσαρε από τα 25 μ. η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και πριν περάσει τη γραμμή απομακρύνθηκε σωτήρια απ’ το Νασιόπουλο.
76΄- Εξαιρετική κάθετη πάσα του Τσάτσαρη που έβγαλε τετ-α-τετ το Δαηνά, που πλάσαρε για να βρει η μπάλα το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αθανασόπουλου.
84΄- Ο Παπαμιχαήλ εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, κεφαλιά του Σ. Κυριακίδη απέκρουσε εντυπωσιακά ο Στυλιανός, ο Κυριακίδης πήρε την επαναφορά και με δυνατό βολέ μείωσε σε 3-2.
87΄- Σουτ του Φουσάνη από πλάγια αριστερά πέρασε σύρριζα άουτ.
90΄- Ο Κυριακίδης γύρισε την μπάλα στον Αθανασόπουλο, εντελώς ανενόχλητος αυτός έκανε το λάθος, ο Τσάτσαρης κέρδισε την μπάλα και ανατράπηκε απ΄τον τερματοφύλακα της Α.Ε.Π. έξω απ’ την περιοχή, με αποτέλεσμα ν’ αποβληθεί ο Αθανασόπουλος. Το φάουλ εκτέλεσε ο ΄Ιττης, η μπάλα βρήκε το τείχος, στρώθηκε στον Κουτούλα που σούταρε δυνατά για ν’ αποκρούσει σε κόρνερ ο ΄Αγγ. Κοτζατίσογλου.

Μέτρια η διαιτησία των: Τσαλουχίδη Χρ., Ασβεστόπουλου Α. και Βλάχου Γ.(ΕΠΣ Κιλκίς)
Κίτρινες κάρτες: Κυριακίδης, Νούσιος
Κόκκινη κάρτα: Αθανασόπουλος

ΣΙΑΤΙΣΤΑ (Θ. Βόλτσης): Στυλιανός, Ν. Γκαραγκούνης, Νούσιος, Νασιόπουλος, Β. Γκαραγκούνης, Μαλούτας, Στεργίου (84΄Πανταζής), Δαηνάς, Τσάτσαρης, Γ. ΄Ιττης, Χατζηρούμπης (61΄Κουτούλας)

Α.Ε.Π. (Χ. Λάλλος): Αθανασόπουλος, Σ. Κυριακίδης, Μαντζώλας (45΄Φουσάνης), Θ. Φαλτάκας, Χριστοφορίδης, Παπαμιχαήλ, Θ. Χαραλαμπίδης, Αβρ. Ιωαννίδης,  Δ. Ασλανίδης (45΄ Γκουρουμάνος), Τζερεμές (81΄ ΄Αγγ. Κοτζατίσογλου),  Χρ. Καραγιάννης

Φώτης Μπαζάκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΡΗΝΙ, ΓΡΕΒΕΝΑ, Greece
fbazakas@yahoo.gr

Fotis Bazakas

view source print?

view source print?

Posts & Comments stat..

Αναγνώστες

ΑΡΧΕΙΟ BLOG

ΣΕΙΡΗΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ

Αθλητικός Όμιλος

Μεγάλου Σειρηνίου

«ΣΕΙΡΗΝΑ»

1992-2009. Ένας κύκλος 17ετών έκλεισε (;)

Ο Αθλητικός Όμιλος Μεγάλου Σειρηνίου «ΣΕΙΡΗΝΑ» ιδρύθηκε ως σωματείο το 1967. Η επίσημη αγωνιστική δράση της ομάδας χωρίζετε σε 3 περιόδους: 1972-1978, 1982-1991 και 1992-2009.

Δεκαετίες ‘70 και ‘80

Την πρώτη περίοδο (1972-1978) η Σειρήνα έπαιξε στην τότε ΕΠΣ Βορειοδυτικής Μακεδονίας κάνοντας μεγάλη πορεία με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ΄ Κατηγορίας –αήττητη- το 1974.

Η δεύτερη περίοδος αρχίζει από το 1982, στη νέα ΕΠΣ Γρεβενών μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’80 όταν η ομάδα έπεσε σε παρακμή κυρίως λόγω της αποχώρησης πολλών παιχτών οι περισσότεροι από τους οποίους μετανάστευσαν στη Γερμανία. Έτσι η Σειρήνα παρά τις προσπάθειες των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών (Κώστας Κόκκινος, Φώτης Φαρμάκης, Μήτσιος Βάιος κ.ά.) βρέθηκε το 1991 στη Β’ Κατηγορία.

Ποδοσφαιρομάνα

Κύριο χαρακτηριστικό αυτών των 2 δεκαετιών είναι η ανάδειξη σπουδαίων ποδοσφαιριστών. Αρκετοί από αυτούς έπαιξαν στις μεγάλες κατηγορίες των εθνικών πρωταθλημάτων: Γιώργος Βαζάκας, Γιώργος Κουκουτσέλας, Βαγγέλης Μπόζιαρης, Γιώργος Κούσκορας, Στέργιος Κιούρκας ή έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο γρεβενιώτικο ποδόσφαιρο με την συμμετοχή τους στον Πυρσό: Φώτης Φαρμάκης, Σταύρος Ελευθεριάδης, Κώστας Μπόζιαρης, Μπάμπης Μπόζιαρης και αρκετοί άλλοι.

1992-2009

Με την είσοδο της δεκαετίας του ’90 η Σειρήνα μπήκε στην τρίτη και σημαντικότερη περίοδο όπου πρωταγωνιστούσε στα πρωταθλήματα της Α’ ερασιτεχνικής (1 πρωτάθλημα το 1999, 1 κύπελο το 2002, 3 τελικοί κυπέλου και πλασάρισμα σχεδόν κάθε χρόνο στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος).

Την περίοδο αυτή οι παίχτες που αναδείχθηκαν και έπαιξαν ή παίζουν σε μεγάλες κατηγορίες ή στον Πυρσό είναι οι: Δημήτρης Τσιάτσιος, Γιάννης Κουκουτσέλας, Αντώνης και Γιάννης Ισαακίδης, Σαράντης Μπαλντούμης, Βαγγέλης Καλαμπούκας, Δημήτρης Καρεπίδης, Γιώργος Ασλανίδης, Γιώργος Τσιάτσιος, Παναγιώτης Κουκουτσέλας και οι Σούλης Φαλτάκας, Γιάννης Ίττης.

Παρόλο που η ομάδα αυτά τα χρόνια στηρίχτηκε σε παίχτες από το Σειρήνι πρέπει να αναγνωρίσουμε και τη μεγάλη προσφορά ποδοσφαιριστών που ήρθαν και έγραψαν τη δική τους ιστορία στη Σειρήνα. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Αντώνης Γκρισπάνης, Βασίλης Μπατακόιας, Χάρης Ιορδανίδης, Γιώργος Ταμπακάκος, Χρήστος Αναστασίου, Νίκος Τόλης, Γιώργος Μιχόπουλος, Σαράντης Γρίδας.

Οι δύο σημαντικότεροι συντελεστές αυτής της μεγάλης πορείας της Σειρήνας αυτών των 15 ετών ήταν οι δύο προπονητές της, ο Κώστας Σαΐτης, που κάθισε στο πάγκο για 7 ολόκληρα χρόνια και ο Γιώργος Κούσκορας που τον διαδέχτηκε για άλλα 7 χρόνια! Και οι δύο λάτρεις του επιθετικού ποδοσφαίρου συνέβαλαν στο να θεωρείται η Σειρήνα από τους φιλάθλους του Νομού μας ως μία από τις ομάδες που παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Φυσικά τεράστια ήταν η συμβολή των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών όπως και των διοικητικών παραγόντων που παρείχαν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα.

Από δω και πέρα η ομάδα πρέπει να συνεχίσει το δρόμο της συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα. Οι υπεύθυνοι της ομάδας πρέπει να λάβουν υπόψη ότι τα παιδιά στο χωριό λιγοστεύουν και ότι σήμερα οι νέοι δε μαθαίνουν ποδόσφαιρο στις αλάνες αλλά στις οργανωμένες «Ακαδημίες».

Με τη βοήθεια όλων των φιλάθλων του χωριού η Σειρήνα θα τα καταφέρει.