ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

free counters

NEW!!!! Τελευταίο τεύχος ΣΕΙΡΗΝΑΣ 05-04-2010

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ - Α.Ε.Π. ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΥ 1 - 0 (0-0)

Την ήττα γνώρισε η Α.Ε.Π. μέσα στη δυνατή έδρα της Αγκαθιάς. Η Α.Ε.Π. αγωνίστηκε με νέο σχήμα και νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι εντυπωσίασαν με την απόδοση τους. Γρήγορη και καλή κυκλοφορία της μπάλας σε όλες τις γραμμές από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, και ενώ δημιούργησαν φάσεις δεν μπόρεσαν να τις εκμεταλλευτούν. Στο 29' ακυρώθηκε γκολ για την Α.Ε.Π. με εκτελεστή τον Στέλιο Τζερεμέ, ο οποίος καταλογίστηκε σε θέση οφσάιτ.
Χρειάστηκε να περάσουν 65' ώστε να καταφέρει να σκοράρει η ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ με σκόρερ και κορυφαίο παίκτη τον Δημ. Καφέ, ο οποίος είχε και δοκάρι στο 15' σε απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ.
ΦΑΣΕΙΣ & ΓΚΟΛ
α' ημίχρονο
5'- Ευκαιρία χαμένη από τον Τσιούπρο, όταν από θέση τετ α τετ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αθανασόπουλο.
8'- Αδύναμο σουτ του Παπαδόπουλου πέρασε λίγο άουτ.
12'- η σέντρα του Βαγγέλη Χαραλαμπίδη βρήκε τον Τζερεμέ στην περιοχή και το σουτ με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε ο Κίτσας.
15΄- Φάουλ που εκτέλεσε ο σπεσιαλίστας Καφές από αριστερά έξω απ' την περιοχή, η μπάλα έγλειψε το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.
28'- Εξαιρετική πάσα του Τζερεμέ στον Ασλανίδη, η σέντρα μέσα στην περιοχή που βρήκε τον Χαραλαμπίδη ο οποίος δέν κατάφερε να την εκμεταλλευτεί.
29'- πάσα του Ασλανίδη στον Τζερεμέ, το πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής βρήκε τα δίχτυα του Κίτσα, αλλά ο επόπτης καταλόγισε οφσάιτ.
32'- Σουτ του Καφέ πέρασε ελάχιστα άουτ.
40'- Δυνατό σουτ του Καφέ μπλόκαρε σταθερά ο Αθανασόπουλος.
43'- ΄Αψογη εκτέλεση φάουλ του Καφέ, βρήκε τον Ξαφέτη σε καλή θέση, το πλασέ έδιωξε ο Αθανασόπουλος σε κόρνερ.
β' ημίχρονο
48'- Σουτ εξ επαφής από τον Τσιούπρο μπλόκαρε ο Αθανασόπουλος.
55'- Ατομική προσπάθεια από τον Τσιούπρο ο οποίος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, στο τελείωμα της φάσης τον λόγο είχε για άλλη μια φορά ο εξαιρετικός τερματοφύλακας της Α.Ε.Π. Θάνος Αθανασόπουλος.
57'- Σουτ του Πουταχίδη πέρασε λίγο άουτ.
65'- Μετά από πάσα του Παπαδόπουλου στον Καφέ που βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, ο έμπειρος φόρ με καταπληκτικό πλασέ έκανε το 1 - 0.
70'- Καλό σουτ του Μαγιάννη πέρασε λίγο άουτ.
74'- Πλασέ του Κοτσατίσογλου από το ύψος της περιοχής εξουδετέρωσε ο Κίτσας.
77'- Δυνατό σουτ του Τσιούπρου έδιωξε σε κόρνερ ο Αθανασόπουλος.
82'- Από καλή θέση ο Καφές δέν μπόρεσε να σκοράρει, αφού βρήκε μπροστά του για άλλη μια φορά τον γκολκήπερ Αθανασόπουλο.






















Πολύ καλή η διαιτησία: Ανθρακίδης Ν., Τσιτενίδης Ε., Τσιλιγκρίδης Χ. ΕΠΣ Κιλκίς.
Κίτρινες κάρτες: Παπανικολάου.

ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ: Κίτσας, Δάρλας, Πατρίκας, Χαλκιάς, Βαλδήρ, Παπαδόπουλος (68' Αλ. Καφές), Ξαφέτης (75' Καραλίδης), Τενεκετζής (54' Μπάκανος), Λαμπριανίδης, Τσιούπρος, Δ. Καφές. Προπονητής: Nίκος Παπανώτας.

Α.Ε.Π. : Αθανασόπουλος, Χριστοφορίδης, Πολύζος, Τζιαμπίρης (62'Παπαδόπουλος), Φουσάνης, Πουταχίδης (60' Μαγιάννης), Ευαγ. Χαραλαμπίδης, Κοτζατίσογλου, Τζερεμές(52' Σιούλας), Παπανικολάου, Ασλανίδης.
Προπονητής: Χρήστος Λάλλος.



ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ "ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ" & "Α.Ε.Π. ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΥ" ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΑΡΧΗΓΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΟΥ
Κώστας Ντίγκος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΡΗΝΙ, ΓΡΕΒΕΝΑ, Greece
fbazakas@yahoo.gr

Fotis Bazakas

view source print?

view source print?

Posts & Comments stat..

Αναγνώστες

ΑΡΧΕΙΟ BLOG

ΣΕΙΡΗΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ

Αθλητικός Όμιλος

Μεγάλου Σειρηνίου

«ΣΕΙΡΗΝΑ»

1992-2009. Ένας κύκλος 17ετών έκλεισε (;)

Ο Αθλητικός Όμιλος Μεγάλου Σειρηνίου «ΣΕΙΡΗΝΑ» ιδρύθηκε ως σωματείο το 1967. Η επίσημη αγωνιστική δράση της ομάδας χωρίζετε σε 3 περιόδους: 1972-1978, 1982-1991 και 1992-2009.

Δεκαετίες ‘70 και ‘80

Την πρώτη περίοδο (1972-1978) η Σειρήνα έπαιξε στην τότε ΕΠΣ Βορειοδυτικής Μακεδονίας κάνοντας μεγάλη πορεία με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ΄ Κατηγορίας –αήττητη- το 1974.

Η δεύτερη περίοδος αρχίζει από το 1982, στη νέα ΕΠΣ Γρεβενών μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’80 όταν η ομάδα έπεσε σε παρακμή κυρίως λόγω της αποχώρησης πολλών παιχτών οι περισσότεροι από τους οποίους μετανάστευσαν στη Γερμανία. Έτσι η Σειρήνα παρά τις προσπάθειες των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών (Κώστας Κόκκινος, Φώτης Φαρμάκης, Μήτσιος Βάιος κ.ά.) βρέθηκε το 1991 στη Β’ Κατηγορία.

Ποδοσφαιρομάνα

Κύριο χαρακτηριστικό αυτών των 2 δεκαετιών είναι η ανάδειξη σπουδαίων ποδοσφαιριστών. Αρκετοί από αυτούς έπαιξαν στις μεγάλες κατηγορίες των εθνικών πρωταθλημάτων: Γιώργος Βαζάκας, Γιώργος Κουκουτσέλας, Βαγγέλης Μπόζιαρης, Γιώργος Κούσκορας, Στέργιος Κιούρκας ή έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο γρεβενιώτικο ποδόσφαιρο με την συμμετοχή τους στον Πυρσό: Φώτης Φαρμάκης, Σταύρος Ελευθεριάδης, Κώστας Μπόζιαρης, Μπάμπης Μπόζιαρης και αρκετοί άλλοι.

1992-2009

Με την είσοδο της δεκαετίας του ’90 η Σειρήνα μπήκε στην τρίτη και σημαντικότερη περίοδο όπου πρωταγωνιστούσε στα πρωταθλήματα της Α’ ερασιτεχνικής (1 πρωτάθλημα το 1999, 1 κύπελο το 2002, 3 τελικοί κυπέλου και πλασάρισμα σχεδόν κάθε χρόνο στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος).

Την περίοδο αυτή οι παίχτες που αναδείχθηκαν και έπαιξαν ή παίζουν σε μεγάλες κατηγορίες ή στον Πυρσό είναι οι: Δημήτρης Τσιάτσιος, Γιάννης Κουκουτσέλας, Αντώνης και Γιάννης Ισαακίδης, Σαράντης Μπαλντούμης, Βαγγέλης Καλαμπούκας, Δημήτρης Καρεπίδης, Γιώργος Ασλανίδης, Γιώργος Τσιάτσιος, Παναγιώτης Κουκουτσέλας και οι Σούλης Φαλτάκας, Γιάννης Ίττης.

Παρόλο που η ομάδα αυτά τα χρόνια στηρίχτηκε σε παίχτες από το Σειρήνι πρέπει να αναγνωρίσουμε και τη μεγάλη προσφορά ποδοσφαιριστών που ήρθαν και έγραψαν τη δική τους ιστορία στη Σειρήνα. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Αντώνης Γκρισπάνης, Βασίλης Μπατακόιας, Χάρης Ιορδανίδης, Γιώργος Ταμπακάκος, Χρήστος Αναστασίου, Νίκος Τόλης, Γιώργος Μιχόπουλος, Σαράντης Γρίδας.

Οι δύο σημαντικότεροι συντελεστές αυτής της μεγάλης πορείας της Σειρήνας αυτών των 15 ετών ήταν οι δύο προπονητές της, ο Κώστας Σαΐτης, που κάθισε στο πάγκο για 7 ολόκληρα χρόνια και ο Γιώργος Κούσκορας που τον διαδέχτηκε για άλλα 7 χρόνια! Και οι δύο λάτρεις του επιθετικού ποδοσφαίρου συνέβαλαν στο να θεωρείται η Σειρήνα από τους φιλάθλους του Νομού μας ως μία από τις ομάδες που παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Φυσικά τεράστια ήταν η συμβολή των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών όπως και των διοικητικών παραγόντων που παρείχαν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα.

Από δω και πέρα η ομάδα πρέπει να συνεχίσει το δρόμο της συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα. Οι υπεύθυνοι της ομάδας πρέπει να λάβουν υπόψη ότι τα παιδιά στο χωριό λιγοστεύουν και ότι σήμερα οι νέοι δε μαθαίνουν ποδόσφαιρο στις αλάνες αλλά στις οργανωμένες «Ακαδημίες».

Με τη βοήθεια όλων των φιλάθλων του χωριού η Σειρήνα θα τα καταφέρει.